RSS Feed

Von der Leyen a pozsonyi lövöldözésről

ujszo.com - 2022. 10. 14. 8:32:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Von der Leyen a pozsonyi lövöldözésről

A Pozsonyban szerdán elkövetett szörnyű gyilkosság veszélyt jelent a tiszteletre és toleranciára épülő társadalomra – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke a fővárosban történt lövöldözésre reagálva. "Védenünk kell az LGBTIQ-közösséget."

„Gondolatban a pozsonyi lövöldözés áldozatainak családjával vagyok” – írta von der Leyen egy bejegyzésben. Kijelentette, hogy az EU elkötelezetten küzd a gyűlölet-bűncselekmények és a gyűlöletbeszéd minden formája ellen. „Meg kell védenünk az LMBTQ-közösséget” – tette hozzá az Európai Bizottság elnöke.

Maroą ©efčovič, az EB alelnöke részvétét fejezte ki az áldozatok családjának. „Fájdalmas momentum ez az egész ország számára. Mindannyiunknak fel kell lépni a gyűlölködés mindennemű megnyilvánulásával szemben” – hangsúlyozta az EB szlovák alelnöke.

„Senkinek sem szabad célponttá válnia azért, mert az LMBTQ-közösség tagja. Biztonságban kell érezniük magukat a közösségeinknek, és harcolnunk kell a gyűlölködés ellen” – írta a Twitteren Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke.

Két férfi meghalt a pozsonyi, Vár utcai lövöldözésben szerda este egy melegbárban.

Fotó: -a-
Lap tetejére