RSS Feed

Orhosszok a hetedik Dunai Regattán

Debóra Aradi - 2022. 10. 02. 11:34:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orhosszok a hetedik Dunai Regattán

Hatalmas küzdelmek és orrhosszok döntöttek az első hely sorsáról a Dunai Regatta első napján. Az evezős futamokat a Budapesti Műszaki és Gazdasági Egyetem nyerte, a sárkányhajós versenyben pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapat hozta a hajót győztes helyre.

A Műegyetem rakparti programok is népszerűek voltak; a spinning, a judo, az urban volley ball és a zöld pont kapták a legtöbb figyelmet.

 

Délután rajtolt az első evezős nyolcas a Dunán, szurkolói táborrá alakítva a Műegyetem rakpartot. A döntőbe jutottak közül a hajrában végül Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata ért be elsőként. A második helyen a Szegedi Tudományegyetem, harmadik helyen a Budapesti Corvinus Egyetem végzett.

 

A sárkányhajós versenyzők is kitettek magukért, a 20 fős legénységgel evezők közül az első futamban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem érzett rá a megfelelő ritmusra, így győztesként szelték át célvonalat, mögöttük az ezüstérmes a Szegedi Tudományegyetem, bronzérmes pedig a Károli Gáspár Református Egyetem lett. A második futamban a Széchenyi István Egyetem ékeskedett, nem sokkal utánuk következett a Pécsi Tudományegyetem, a sort pedig a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem zárta.

 

„Úgy gondolom a mi generációnk kiemelten figyel a környezetvédelemre”

 

mondta el a helyszínen Tótka Sándor, olimpiai, kétszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, aki nagyon örül a kezdeményezésnek és a zöld pont mellett az e-sport sátra állt a szívéhez a legközelebb, ahol Miskovits Marcival még egy FIFA meccset is játszottak.

 

A kísérő sportprogramok közül először az urban volley hozta meg a szurkolói hangulatot, amelyet a cheerleader show már csak fokozni tudott. Népszerű volt még a résztvevők körében a spinning, a freestyle foci, a mászófal, a cross challenge és a szkander is. Az este folyamán még inkább felpezsdült a hangulat, amelyről Beton.Hofi, Manuel, és Dr Brs & Friends – KKevin, Bruno x Spacc, Király Viktor gondoskodott.


***

Fotó: dunairegatta.hu
Lap tetejére