RSS Feed

Alt Daber - három halott

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 09. 22. 13:05:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Alt Daber - három halott

Szokatlan közlekedési tragédia történt szeptember második felében, a német fővárostól északnyugatra. A már a náci időkben katonai reptérként, ejtőernyős kiképző központként üzemelt "Fliegerhorst Wittstock" területén egy motorkerékpáros találkozó során három ember vesztette életét. A baleset körülményeit a brandenburgi hatóság vizsgálja ki.

A második világháború után - 1994-ig - szovjet légibázisként használt kelet-németországi "Flugplatz Alt Daber" nem csupán nevet váltott az idők során, hanem funkciót is. Midőn a Vörös Hadsereg elhagyta az egykori NDK területét, repülők helyett különböző "földi" járművek próbaterepe lett a felszálló pályák vidéke. Bicajosok, motorosok, autósok randevúznak ott rendszeresen, ahol kora ősszel mintegy félszáz Biker-barát gyűlt össze.

A jó hangulatú bulira árnyat vetett, hogy egy 46 és két 47 esztendős férfi életét vesztette a hétvégén. A rendőrség egyelőre nem akadt szemtanúra a katasztrófával kapcsolatban, de előkerülhet még filmfelvétel a közösségi médiákban az alt daberi találkozóról. A hatóság az eddigi a helyszínelés alapján azt feltételezi, hogy vélhetően nagy sebességgel ütközött oldalról frontálisan a másik masinának a szerencsétlenül járt gép két utasa. A felborult, totálkáros mocikhoz riasztott mentősök már nem tudták megmenteni a (három, más-más német tartományból származó) trió életét.

Fotó: -a-
Lap tetejére