RSS Feed

A Csodalámpa csodái

Dalia László - 2022. 09. 24. 13:33:09 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Csodalámpa csodái

A csodalámpa Alapítvány 2003 óta teljesíti a súlyos beteg gyerekek egy-egy különleges kívánságát. Váratlan örömet, maradandó élményt és erőt akarnak adni a gyerekeknek és családjuknak a hosszú kezelések elviseléséhez. Lukéj Gabi, aki az alapítvány szépség nagykövete három képzőművész társával most egy jótékonysági gálát rendez a gyerek javára.

A jótékonysági kiállítás a Fashion Streeten, a Deák palotában nyílik október 13-án és december 6-ig láthatja  a közönség a kiállított festményeket, szobrokat. Lukéj Gabi megszervezte, hogy több művész is csatlakozzon a jótékonysági akcióhoz. Koczor Attila, Balogh Ádám festőművészek és Tóth Kristóf szobrász ajánlotta fel Lukéj Gabi mellett több alkotását. Ám ahogy a Csodalánpa alapítvány Szépség nagykövete elmondta, miután nehéz időket élünk, s talán az adományozó kedv is csökken,  a képzőművészeti alkotások mellett megvásárolhatóak lesznek Balogh Ádám fotói valamint a Lukéj festmények alapján készült selyemsálak is. A bevétel ugyanis azt szolgálja, hogy a Csodalámpa alapítvány újabb beteg gyerekek kívánságait teljesítse.
Legutóbb egy 14 éves veszprémi kislány, Rozi kívánsága teljesült, aki az Akropoliszra szeretett volna eljutni, s az alapítvány révén három napot tölthetett Athénban. A 18 éves Éva, aki Szajlára való, egy súlyos betegség miatt hónapokra lebénult, szerencsére Budakeszin sikeresen kezelték., Az ő kívánsága egy portfolió volt, amit Lukéj Gabi megszervezett, kisminkelte, a saját szalonjából ruhát is adott és egy profi fotós elkészítette a fényképeket. 


Csodalámpa külföldön
A súlyos beteg gyerekek kívánságának teljesítése, mint ötlet eredetileg Amerikából származik. Ma már a világ sok országában léteznek hasonló célú szervezetek, Németországban partnereik, a Wünsch-Dir-Was EV. és a Herzenswünsche EV. E szervezetek több, csak külföldön teljesíthető kívánsághoz nyújtottak már segítséget a Csodalámpának.


Fotó:
Lap tetejére