RSS Feed

Biden felszólította Putyint

hvg.hu - 2022. 09. 17. 17:02:20 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Biden felszólította Putyint

Joe Biden amerikai elnök felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy az ukrajnai háborúban ne használjon vegyi vagy taktikai nukleáris fegyvert. A CBS Newsnak adott interjúban hangsúlyozta, hogy egy ilyen akció „úgy változtatná meg a háború jellegét, mint még semmi a második világháború óta”. Arról azonban nem beszélt Biden, hogy az USA miként reagálna orosz tömegpusztító fegyverek bevetésére.

Joe Biden amerikai elnök felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy az ukrajnai háborúban ne használjon vegyi vagy taktikai nukleáris fegyvert.


A CBS Newsnak adott interjúban hangsúlyozta, hogy egy ilyen akció „úgy változtatná meg a háború jellegét, mint még semmi a második világháború óta”. Arról azonban nem beszélt Biden, hogy az USA miként reagálna orosz tömegpusztító fegyverek bevetésére.

A kérdésre, hogy mi lenne a következmény Putyin számára, azt mondta, Oroszország még inkább páriává válna, mint korábban bármikor. Annak mértéke, hogy mit csinálnak, határozná meg a választ is – fogalmazott az amerikai elnök.

Putyin már a háború elején „különleges” riadókészültségbe helyezte Oroszország atomarzenálját a Nyugat „agresszív nyilatkozataira” hivatkozva. Szakértők szerint mindazonáltal nem valószínű, hogy Putyin bevetne atomfegyvert.


Fotó: vox.com
Lap tetejére