RSS Feed

Légiirányító-sztrájk Franciaországban

mti - 2022. 09. 15. 18:42:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Légiirányító-sztrájk Franciaországban

A francia légiirányítók sztrájkja miatt mintegy ezer járatot törölnek pénteken Franciaországban. A polgári légi közlekedés igazgatósága (DGAC) csütörtökön azt közölte, hogy két nappal ezelőtt azt kérték a légitársaságoktól, hogy pénteken csökkentsék felére a járataik számát a munkabeszüntetés miatt.


    A légiirányítók szakszervezete az inflációnak megfelelő fizetésemelést, valamint új munkaerő felvételét követeli.
    A DGAC szóvivője szerint a légitársaságok mintegy ezer olyan járatot töröltek, amely Franciaországba érkezne, vagy onnan indulna pénteken.
    A kötelező minimum szolgáltatás életbe léptetése ellenére a járattörlések és a várható jelentős késések az ország valamennyi repülőterét érintik. Ezért a DGAC azt kérte az utasoktól, hogy aki teheti, halassza el a repülőútját, illetve érdeklődjön a légitársaságánál arról, hogy elindul-e a járata.
    Az Air France szerdán azt közölte, hogy a belföldi és európai járatai 55, a tengerentúli járatainak pedig 10 százalékát törli pénteken.
    Három hónappal ezelőtt a párizsi repülőtereken többször is voltak sztrájkok, miután az ott dolgozók, valamint az EasyJet és a Ryanair légitársaságok munkatársai követeltek azonnali fizetésemelést, amelyet meg is kaptak.

Fotó: hu.advisor.org
Lap tetejére