RSS Feed

Brandenburgi bukta

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 09. 15. 14:19:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Brandenburgi bukta

Szír menekülteket találtak szeptemberben a lengyel-német határ közelében a rendőrök egy furgonban. Forstban (Spree-Neiße) egy közúti ellenőrzés során bukkantak az egyenruhások bő két tucat illegális bevándorlóra: húszan kis- és fiatalkorúak - így a brandenburgi sajtó.

A keletnémet hatóság őrizetbe vette azt a török sofőrt, akit embercsempészéssel gyanúsítanak. A 37 éves eurázsiai állampolgár vezette azt a teherjárművet, melyben a hétvégén 29 külföldi menekültet találtak egy kontroll során. A 11 és 45 esztendő közötti, lekapcsolt migránsok zöme iskolaköteles fiatal. A háború és terror sújtotta Szíriából a Berlinnel szomszédos régióba érkezett emberek, ablaktalan, szellőzetlen járműben utaztak.
A nagykorú, idegenajkú polgárok vizsgálati fogságba kerültek. A cottbusi hatóság engedély nélküli határátlépés miatt indított eljárást a szírek ellen. A húsz gyermeket és fiatalt a szakhivatal vette szárnyai alá. A szülők nélküli "diákok" ellátása, gondozása megoldott. Nyelvoktatásukról, családokhoz való megnyugtató elhelyezésükről hamarosan dönt a volt NDK legkeletibb régiójának gyámügye.

Fotó: -a-
Lap tetejére