RSS Feed

Délen is népszerű a Dacia

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 09. 07. 12:45:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Délen is népszerű a Dacia

Hazánkban az esztergomi Suzuki Vitara és az S Cross a sztár és a Fiat 500-as is tartósan hódít. A dízelek divatja múlóban, s nem csupán az Európai Unióban! De vajon Törökországban és a Spanyol Királyságban milyen márkákat favorizálnak az autósok?

 Az eurázsiai birodalomban a múlt esztendőben félszáz ezer új Fiat Egea talált gazdára, s 2022-ben is sztár a belföldi márka. Az ezüst érmet a Török Köztársaságban a Toyota szerezte meg a Renault Clio előtt! Fej-fej mellett 20-22 ezer darab Seat Arona, valamint Hyundai Tucson és Dacia Sandero kelt el a Spanyol Királyságban tavaly. A világ legnagyobb szigetállamaként számon tartott Indonéziában a Toyota Avanza a sztár. A kombi/VAN stílust ötvöző, praktikus modellt, mind belföldön, mind Malájziában is gyártják. A tágas ázsiai típusból bő 66 ezer darab kelt el tizenkét hónap alatt.

Az Avanzához hasonlóan dobogós típus az Indonéz Köztársaságban a rokon stílusvilágú Mitsubishi Xpander. 2021-ben a bronzérmet a Suzuki Carry nyerte, ennek platós, kétszemélyes változata különösen népszerű a 275 millió lakosú országban. A földteke másik felén sem unjuk a japán négykerekűeket: hazánkban az esztergomi Suzuki Vitara és az S Cross a sztár és a Fiat 500-as is tartósan hódít. A fenti néhány kiragadott példa azt tükrözi, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő nemzetközi krízis egyrészt lefékezte a szalonok forgalmát, másrészt a vevők zöme a 30 ezer dollár alatti típusokat részesíti előnyben.

Fotó: -a-
Lap tetejére