RSS Feed

Mezeket le!

Dalia László - 2022. 09. 09. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mezeket le!

Az Újpest szurkolói levetették a játékosokkal a mezüket az FTC elleni csúfos 6:0-ás vereség után. Nem tudom, a légiósok szégyellték-e magukat, hiszen mit sem érthettek a szurkolói bekiabálásokból és egyébként is, ők csak zsoldosok, bármikor hazamehetnek. Nem is hallottak a régi örök rangadókról, ahol 60-70 ezer ember töltötte meg a Népstadiont.

Az újpesti szurkolók már egy ideje azt mondogatják, hogy a belga tulajdonos miatt tartanak ott, ahol, vagyis minden évben a bentmaradásért küzdenek. Kétségtelen a belga tartja el a csapatot, s így nem lehet az UTE NER csapat, ami komoly hátrányokkal jár, hiszen a magyar foci nem a piacon játszik. A belga egyébként milliárdokat áldozott már az Újpestre, ez nlehet a hobbija. Ám ez persze nem indok arra, hogy magyar játékost elvétve látni lila-fehérben, pedig ilyen verést egy akadémista csapat jobban elviselt volna. Hallottam már régi újpesti szurkolóktól ugyanazt hülyeséget,, mint Kubatovtól, hogy túl drágák a magyar játékosok. Érdekes, a Vasasnak, a ZTE-nek vagy éppen Paksnak olyan sok pénze van? Egy fenét. 

A Spirit Rádióban mondta volt egy volt újpesti játékos, hogy a szurkolók szidhatják a bírót, az ellenfelet, az edzőt, de a játékosokat nem, nem vetethetik le velük a mezt, mert ez borzasztó. Ja, hát többek között ezért tart itt a magyar foci, mert felelősséget azt nem vállalunk, akár 3-, akár 30 millió  van a borítékban. Az edzőt kirúghatják bezzeg, de a játékos az szent. Ám láttunk már olyat, hogy egy vesztes csapatot megtapsoltak, mert a szívük, lelkük a pályán volt. Most ez nem látszott, s a zsoldosok sosem fogják ezt átérezni, a szurkolók meg azt sem tudják, hogy hívják őket, mert jönnek-mennek.

Az FTC persze más kávéház, ahogy a művelt sportkommentátorok mondják, bár ők aztán semmi ilyesmit nem mernek mondani a tévében, mert akkor többet nem hívják őket. A zöld-fehérek nagy pénzből gazdálkodnak, náluk is légiósok játszanak szép pénzekért, s persze ennyiért megvehetnék a legjobb magyar spílereket is, de minek. Miért éreznének bármilyen felelősséget a magyar fociért? Ők is  a langyos vízben tapicskolnak, s csoportkörökben rendesen elverik őket. Igaz, tegnap a Plzen is kapott egy ötöst a Barcától, de ott tíz cseh játszik. Mellesleg ők verték ki azt az azeri csapatot, akik csúnyán elintézték a Fradit.Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére