RSS Feed

Mi már nem nyaralunk

Dalia László - 2022. 09. 01. 8:00:24 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mi már nem nyaralunk

Lázár János szeret kaszinózni, vagyis szórni a sziporkákat. Legutóbb azzal szórakoztatta a közönségét, hogy "a brüsszeliek kokainoznak", csak azt nem tette hozzá, hogy "az én főnököm meg az Adrián nyaral, amikor nyakig ülünk a szarban". Ja, ez már nagy merészség lett volna, de azt azért megemlítette, hogy ősbűn a paksi beruházás eltolása 5 évvel.

Ni, csak, ki beszél, mondhatnók, de inkább arról kéne értekeznünk, hogy mindenki össze-vissza beszél. Mert hát miközben nagy bajban leszünk, ha Navracsics Tibor kudarcot vall Brüsszelben és nem jönnek meg az uniós pénzek, a többieket nem nagyon érdekli, mit végez. Az ellenzékiek szerint azért beszélnek zöldségeket és sértegetik továbbra is az uniós vezetőket. hivatalnokokat, mert már lemondtak a brüsszeli milliárdokról. Igaz, még Novák Katalin, aki igyekszik mérsékeltebb hangot megütni a kormánynál, nos, még ő is zsarolást emlegetett. Navracsics ezek szerint majdnem lehetetlenre vállalkozik, csak hivatalból folytatja a hadjáratát és a végén majd széttárhatja a karját, hogy "ezek nem voltak mögöttem". Micsoda ostoba színjáték.. 

És Orbán végeláthatatlan adriai nyaralása, szigetjárása is ebbe a sorba tartozik, hogy ő sem tudja, mi lesz az országgal és még utoljára jól kinyaralja magát, mielőtt rádől a ház a fűtési számlákkal, a 800 forintos benzinnel és az államadósság elúszásával. Ha enged az uniónak, oda a rendszere, ha nem enged, egyetlen euró sem érkezik. A pávatánc utolsó felvonását látjuk, s ez senkinek sem öröm, még a megátalkodott ellenzékinek sem, hiszen ő is szeretne télen megmelegedni és lazacot enni. Ám amikor a tavalyi 1550 forintos menü 2250 forintba kerül a Sugár önkiszolgáló éttermében, akkor már nincs miről beszélni, az energia számlák pedig még úgy meglódítják az inflációt, hogy már számolni sem lesz érdemes. A külgazdasági miniszter viszont még mindig a békéről szónokol...

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére