RSS Feed

Wizz Air

Dalia László - 2022. 08. 25. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Wizz Air

A Wizz Air ellen is indult fogyasztóvédelmi eljárás, s ennek már itt volt az ideje. Sokáig húzta hivatal az eljárást, hiszen a cég a kormány nagy barátja, tulajdonképpen a Malév híján most ezt tekinthetjük a magyar légi társaságnak. Ám az utóbb hónapokban már annyit hibáztak, annyi utast hagytak ott más városokban és töröltek el járatokat itthon is, hogy már nem késhetett tovább az intézkedés.

A Wizz Air majd minden héten elkövet egy-egy kapitális hibát.A késések és a járattörlések lassan mér fel sem tűnnek, ám amikor utasokat hagynak egy-egy reptéren és még egy emberük sem terem ott, hogy megnyugtassa az utasokat, intézkedjen, hogy szállodába mehessenek és megtudják, mikor indul a következő járta, akkor ez már menthetetlen. Utólag lazán közlik, hogy majd megtérítik a költségeket. Ezt sehol a világon nem így intézik. Nemrégiben ugyanez történt Lutonban is, ahol pedig bázisuk működik, a agyar konzulátus emberei mentek a helyszínre, hogy legalább vízhez és információhoz juttassák az utasokat. Most meg azt hallottam, hogy napokban törölték a bahreini és ománi járatukat is. Vajon azon a piacon ezt meddig lehet büntetlenül megtenni? 

Nincs két hete, hogy az egyik portálnak interjút adott a Wizz Air elnöke. Próbált minden balhét, zűrt kimagyarázni, de inkább tussolt. A riporter hagyta, vagyis elfogadta, hogy a társaság mindent megtesz az utasokért. Ezt ma már hivatal sem hiszi el. Nem is értem, hogy egy ekkora cég, ahol közgazdászok, logisztikusok tucatjai dolgoznak, hogyan követheti el hétről.hétre ugyanazokat a hibákat. Állítólag kevés a személyzet, fáradtak és néha az utolsó pillanatban mondják le az utat. Ám akkori kevesebb járatot kell indítani és beállítani néhány utaskísérők a nagyobb reptereken, akik foglalkoznak az utasokkal. Ha erre sajnálják a pénzt, akkor sokkal nagyobb kárt okoznak maguknak. Gondolom, nem nagyon ijednek meg egy magyar hatósági vizsgálattól, de ennél sokkal nagyobb a tét.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére