RSS Feed

A tengert látni

Dalia László - 2022. 08. 22. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A tengert látni

Nem láttuk augusztus 20-án sem a Kossuth téren, sem a Szent István Bazilikánál Orbán Viktor miniszterelnököt. Igaz, a tűzijáték is elmaradt és ez így egyszerre túl sok csapás volt. Szerencsére az egyik lap kiszúrta, hogy a miniszterelnök még mindig Horvátországban tölti a nyarat, ezúttal Hvar mellett a pakleni szigeteken vacsorál.

Ez már döfi, mondhatná az egyszeri magyar olvasó, aki szeretné tudni, hol van a miniszterelnök, amikor bajban az ország. Szerencsére a horvát lapok rendszeresen kisegítenek bennünket, legutóbb azt láthattuk, hogy a Vis-sziget közelében leállt az Orbán csónak, s hiába volt ott a testőre is, egy horvát újságíró vette fel őket. Most meg szintén a horvátok akadtak a nyomára, amint Zoran Milanović horvát elnökkel ette az estebédet. Lazán adták elő, a horvát közjogi méltóság fekete teniszpólóban, Orbán feltűrt ingujjban ült az asztalnál. Elképzelem, amint az M1, M2, M5 riporterei a miniszterelnök nyomát keresik égen-földön és még némi kunát sem sajnálnak, hogy valamelyik szigeten elkapják és mikrofon elé ültetessék, pardon mikrofon állvány elé, mert azt azért meg kell választani, hogy ki teheti fel azokat jó kis seggnyalós kérdéseket. Ám eddig nem sok sikerrel jártak, pedig az ország tudni szeretné, hol cselleng a mi dallasi hősünk.

Egyébként azért sem értem a köztelevíziós riportereket, mert Orbán világosan megmondta többször is, "A magyar ember olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát..." Ez persze oltári baromság, mert magyar ember sokféle van, még olyat is ismerek, aki utálja még a szagát is a tengernek és ennek ellenére legutóbb is a Fideszre szavazott. És hova is mehetne a magyar miniszterelnök, ha nem a mi egykori tengerünkhöz, ahol Horthy ellentengernagy is szolgált. Hogy aztán miért kell bujkálnia és miért nem tudhatjuk meg mi is, melyik adriai kikötőt, horvát vendéglőt részesíti abban a szerencsében, hogy megvacsoráljon a feleségével vagy a horvát elnökkel, azt bizonyosan 50 évre titkosították, mint a paksi vagy a Fudan egyetemi szerződést, de legalább akkora fontossággal bír.

Fotó: -a-
Lap tetejére