RSS Feed

Tragikus buszbaleset Horvátországban

24.hu - 2022. 08. 06. 14:04:55 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tragikus buszbaleset Horvátországban

Tizenketten meghaltak és harmincnégyen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel – számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva. A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közelében.

A lengyel rendszámú busz lesodródott az útról az A4-es autópályán. Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varazdin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni. A busz Magyarország felől érkezett.

Ivan Ivancan, a helyi tűzoltóság parancsnoka a Jutarnji List megkeresésére arról beszélt, 60 éves, de ilyen borzalmas jeleneteket még nem látott.

Szörnyű volt. Mintha egy horrorfilmet néztünk volna. Mi húztuk ki az áldozatok a buszból. Az egyik sofőr a szélvédőn át kirepült, a másik a buszban maradt

– emlékezett vissza Ivancan, aki csapatával az elsők közt ért a helyszínre.

A 24sata beszámolója szerint Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, rengeteg a súlyos sérült, vannak, akik életveszélyben vannak. Főként borda- és medencetöréseket szenvedtek, többeknek végtagjai törtek.

A buszon utazók közül kivétel nélkül mindenki megsérült egyébként, de gyerek nincs közöttük. Feltételezhetően mindannyian lengyelek voltak.

A busz a jelenlegi információk szerint Varsó környékéről indult, és valószínűleg a Bosznia-Hercegovina területén lévő Medugorje városába tartottak zarándoklatra.Fotó: infostart.hu
Lap tetejére