RSS Feed

Artpiknik Cered

mix - 2022. 08. 04. 12:42:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Artpiknik Cered

Egy nógrád megyei kis faluban, Cereden idén 27. alkalommal rendezték meg a Ceredi Nemzetközi Kortárs Művésztelepet, ahol 8 ország 18 alkotójának közreműködésével születtek alkotások különböző művészeti ágakban. A közös munkafolyamatot augusztus 13-án egy minifesztivállal zárják zenészekkel, színészekkel és irodalmárokkal kiegészülve, hogy együtt ünnepeljenek.

 Az Artpiknik Ceredre az ország egész területéről várják a vendégeket.
 A Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep egy nemzetközi orientációjú, jelenléten alapuló art színtér és műhely, ahol évenként más-más tematika szerint zajlik az alkotómunka. A több mint negyed évszázada működő alkotótér alapgondolata mindig ugyanaz: Cered. A település, annak hagyományai, használati tárgyai, és a falut körülvevő táj gazdag lehetőséget és ösztönzést kínál az alkotómunkára, amely a helyben lakó falusi emberek és különféle európai nagyvárosokból érkező képzőművészek közötti találkozásra, beszélgetésekre és egymás megismerésére épül.
 Az idei évben a „groteszk, mint az életünkben jelenlévő esztétikai minőség” témakörében zajlott az alkotómunka, amelyről média-art, grafikus, szobrász, zeneszerző, festő, performancer és színész résztvevő is kifejtette gondolatait, alkotói válaszát saját formanyelve segítségével. 
 Kiállítás, jazz koncert, irodalom és tárlatvezetés is a színes program része, a látogatók megismerkedhetnek a hagyományos palóc konyhával: falusi ínyencségek, látvány sütés, slow-food, mátraaljai borok - autentikus ízek és bőséges kóstoló várja az érdeklődőket.
 Részletes program és aktuális hírek az esemény Facebook oldalán.
 Mi? Artpiknik Cered
Mikor? 2022.08.13. 14.00 órától
Hol? Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep | 3123 Cered, Kossuth utca 28.
Belépés: a részvétel regisztrációhoz kötött, támogatói jegyvásárlás a helyszínen

Fotó: -a-
Lap tetejére