RSS Feed

Pezsgő élet a mogyoródi paddockban

mti - 2022. 07. 29. 17:40:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pezsgő élet a mogyoródi paddockban

A mogyoródi pálya három év kihagyás után látja vendégül újra teljes kapacitással a mezőnyt: két évvel ezelőtt a koronavírus-járvány miatt teljesen zárt kapus volt, míg tavaly - ugyancsak a pandémia okán - csökkentett kapacitással működött a paddock, amely idén újra megtelt élettel.

    A 9.30-kor a Forma-3-asok - köztük Tóth László - szabadedzésével induló hivatalos program kezdetén a paddockban jobbára még csak az újságírók, fotósok és a legelvakultabb rajongók voltak jelen, de másfél órával később már a csapatok háza táján is egyre nagyobb volt a készülődés.
    A pilóták közül a ferraris Carlos Sainz Jr. és a McLarennel versenyző Daniel Ricciardo már korán, az első szabadedzés előtt közel három órával megérkezett a ringre, de például a red bullos Sergio Pérez csak kevesebb mint másfél órával a gyakorlás startja előtt "futott be".
    A versenyzők - vérmérsékletüktől függően - állták a rajongók fénykép- és aláírásigényeit: Ricciardo és Sainz például szinte mindenkinél lelassított egy fotóra, ezzel szemben George Russell-lel (Mercedes) szinte lehetetlen volt közös képet készíteni. A paddockban páran meg is jegyezték, a 24 éves brit pilóta az elmúlt években, amikor még a Williams alkalmazottja volt, készségesebb volt a rajongókkal.
    A legnagyobb médiaérdeklődésben az élversenyzők - a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes pilótái - mellett Sebastian Vettelnek (Aston Martin) volt része: a négyszeres világbajnok német versenyző csütörtökön jelentette be, hogy a szezon végén befejezi pályafutását.
    A paddockban többek között feltűnt Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke és a háromszoros világbajnok skót Sir Jackie Stewart is.
    A Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése 14 órakor kezdődik.


Fotó: -a-
Lap tetejére