RSS Feed

A White Noise nyitja a Velencei Filmfesztivált

mti - 2022. 07. 26. 8:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A White Noise nyitja a Velencei Filmfesztivált

Noah Baumbach (képünkön) White Noise (Fehér zaj) című drámájával nyílik meg augusztus 31-én a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál. A rendező három éve Házassági történet című filmjével aratott sikert Velencében, majd filmje hat Oscar-jelölést kapott és egy Oscar-díjat el is nyert.

A rendező három éve Házassági történet című filmjével aratott sikert Velencében, majd filmje hat Oscar-jelölést kapott és egy Oscar-díjat el is nyert - emlékeztetett rá a The Hollywood Reporter hétfői cikke.
    A White Noise főszerepét, egy középnyugat-amerikai egyetem professzorát, akinek életében drámai fordulatok következnek be, Adam Driver játssza. Baumbach először rendezett olyan filmet, amely nem saját forgatókönyvéből készült. A White Noise Don DeLillo azonos címmel 1985-ben megjelent posztmodern regényét adaptálta.
    A produkcióban Greta Gerwig, Andre Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith és Don Cheadle is szerepel.
    Alberto Barbera, a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatója kiemelte: nagy megtiszteltetés, hogy Baumbach filmjével nyílhat meg a mustra. "Don DeLillo nagyszerű regényéből Baumbach eredeti, ambiciózus és lenyűgöző alkotást forgatott, amely drámai, ironikus, szatirikus is egyben. A film a nyolcvanas évekbeli megszállottságainkat, kétségeinket és félelmeinket vizsgálja, ugyanakkor nagyon is egyértelmű utalásokat tesz a mára" - fűzte hozzá.
    Baumbach filmje a Netflix finanszírozásával született. A hollywoodi lap szerint a streamingóriás Velencéből akarja indítani a film kampányát, amellyel a következő díjszezonra is biztosítani akarja számára a figyelmet.
    A Velencei Filmfesztivál szervezői kedden jelentik be a teljes versenyprogramot. Idén több más Netflix-film is versenybe száll a Lidón, köztük Alejandro González Inárritu mexikói rendező Bardo című alkotása és a Blonde, Marilyn Monroe életének fiktív krónikája Andrew Dominik új-zélandi rendezőtől, amelyben a Tőrbe ejtve és a Nincs idő meghalni sztárja, Ana de Armas alakítja Monroe-t.
    A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 31. és szeptember 10. között rendezik meg.


Fotó: indiewire.com
Lap tetejére