RSS Feed

Öt borsodi településen választanak polgármestert

mti - 2022. 06. 28. 18:15:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Borsod-Abaúj-Zemplén megye öt településén választanak polgármestert a vasárnapi időközi szavazáson, a korábbi vezető lemondása, illetve halálesetek miatt.

 Bódvalenkén lemondott a község korábbi vezetője, ezért írták ki a szavazást. Most két független jelölt, Beri István és Rusznyák Elemér indul a posztért, közölük választhat a névjegyzékben szereplő 176 bódvalenkei - mondta Varga Vincéné jegyző.
    Igriciben három független jelölt, Gombos Katalin, Tenczel Gábor és Tóth Sándor méretteti meg magát, a 872 választópolgár szavazata közöttük oszlik meg - közölte Burainé Hajdú Éva jegyző, aki azt is elmondta: a korábbi községvezető meghalt, ezért írták ki az időközi voksolást.
    Meghalt Szőlősardó polgármestere is, ott szintén voksolnak vasárnap. Most Ritó László és Tóthné Adorján Andrea Mária közül választhat a névjegyzékben szereplő 99 lakos - tudatta Vécsei Vilmos jegyző, aki azt is elmondta: mindkét jelölt függetlenként indul.
    Galvácson egy független jelölt, Filó Gergő száll ringbe - közölte Istenes Ibolya jegyző.
    Zádorfalván Farkas Attila, Szabon Tibor, Ruszó Zoltán, Lázi Csaba és Gulyás Dénes függetlenként méretteti meg magát, a 324 választópolgár közülük választhat - tudatta Nagy János jegyző, hozzátéve: a korábbi polgármester halála miatt írták ki az időközi szavazást.


Lap tetejére