RSS Feed

Az Audi új gyárat épít Győrben

telex - 2022. 06. 22. 9:08:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az Audi új gyárat épít Győrben

33 ezer négyzetméteres új gyárat épít az Audi Győrben, amihez 8,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az állam. Itt 2025-ben kezdődik meg az elektromos motorok gyártása, ezek főként a Volkswagen- és a ©koda-modellekbe kerülnek majd. A fejlesztés ötszáz új munkahelyet is teremt.Az új telephelyen egy teljesen új motorcsaládot, a MEB Eco elektromotorokat gyártják majd.

Kedden délelőtt a külügyminisztériumban jelentették be az új Audi-gyár hírét. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nem először mondta ki: a magyar gazdaság gerincét az autóipar jelenti, tavaly 9400 milliárd forintot tett ki az ágazat termelési értéke, idén az első négy hónapban 3500 milliárdnál tart, az év végén így rekord is születhet, a magyar autóipar teljesítménye elérheti a 10 000 milliárd forintos álomhatárt.

Hozzátette még: az, hogy ilyen ütemben bővült az autóipar az elmúlt bő egy évtizedben, nagymértékben volt köszönhető az Audinak is.

Az új telephelyen egy teljesen új motorcsaládot, a MEB Eco elektromotorokat gyártják majd, és ezek rendkívül fontos szerepet töltenek majd be abban, hogy hosszú távon megerősítsék a győri telephely pozícióját a globális gyártóhálózatban – mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.

Fotó: -a-
Lap tetejére