RSS Feed

Wimbledon - Jani Réka első győzelme

mti - 2022. 06. 22. 12:03:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Wimbledon - Jani Réka első győzelme

Babos Tímea után Jani Réka is bejutott a második fordulóba kedden a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében. A 30 esztendős játékos korábban kétszer lépett pályára a londoni gyepen, de 2012-ben és tavaly sem sikerült mérkőzést nyernie. A kvalifikációban nyolcadikként kiemelt magyarra (134.) ezúttal az orosz születésű de finn színekben versenyző Anastasia Kulikova (194.) várt.

    Első összecsapásukon a siófoki teniszező 1:3-ról 5:3-ra fordított, majd 34 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban Jani 3:2-nél brékelt, ám 5:2-nél fogadóként öt mérkőzéslabdát elszalasztott. Adogatóként viszont már nem hibázott, és 1 óra 20 perc elteltével az első győzelmét ünnepelhette Londonban. A selejtező második körében az amerikai Louisa Chirico (227.) következik.
    A férfiak mezőnyében hétfőn Piros Zsombor sikerrel vette a kvalifikáció első körét, Valkusz Máté azonban búcsúzott Roehamptonban, ahol a wimbledoni selejtezőket hagyományosan rendezik.
    A főtáblára jutásért három mérkőzést kell nyerni, a legjobb 128 mezőnyének alanyi jogon öt magyar - Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma - a tagja.
    Eredmények:
    selejtező, 1. forduló:
    ---------------------
Jani Réka (8.)-Anastasia Kulikova (finn) 6:4, 6:3
    korábban:
Babos Tímea-Katharina Gerlach (német) 6:1, 6:1

Fotó: -a-
Lap tetejére