RSS Feed

Tombol a nyár

Regös István - 2022. 06. 21. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Tombol a nyár

Hadd tomboljon, annyi más baja van az embernek! Ilyen kór, meg olyan kór, igaz, ha lassan is,de megtanultuk a járványok elleni védekezést. Egyszóval, ez már más világ lesz, mint amilyen a Covid előtt volt, de hagyjuk. Örüljünk, hogy tombol a nyár, s mintha a reggeli öltözködés is egyszerűbbé,könnyebbé vált volna, hiszen elég egy nadrág, egy ing és már menetkészek is vagyunk a munkahelyre.

Jöjjön ki Óbudára!

Jó nézni, hogyan megtelnek a kerthelyiségek, hiszen egész télen arra vártunk, hogy például a budapesti  Remíz vendéglőben, a Kiskakukk étteremben és a többiben megehessünk mondjuk,  egy jó gulyást.Tényleg szívből örülök, hogy már itt tartunk. Vannak a vészmadár hápogók, a békák brekegői akik még mindig feltűnően aggódnak a járvány miatt. Pedig helyesem úgy kell ezzel a témával is foglalkozni hogy ha betartunk minden egészségügyi szabályzatot és gyakran mosunk kezet, maszkot használunk és ehhez hasonlókra figyelünk, nagy valószínűséggel elkerüljük  a betegségeket. A vírusok a baktériumok nem szeretik  a nyári meleget így végre előnybe kerülünk velük szemben.


Nem hagyjuk magunkat ijesztgetni

Persze mindig van egy „de” a nyári melegben is, pedig ezt a „de” szót legalább elássuk. Aki teheti, az úgyis elutazik valahová nyaralni, aki viszont nem teheti, mert anyagi helyzete nem engedi, az használja ki kirándulásokra  a jó időt. Talán telik egy vonatos országnézésre. Sokan vannak, akik még a megyeszékhelyeket sem látták, például Szegedet, Debrecent, Pécset. Nagy élmény megismerni ezeket a gazdag látnivalókat, múzeumokat kínáló nagyvárosokat. Remélhetően elmúltak a covidos évek és az idén nyáron, ha találkozik két barát, ismerős, már nem az az első kérdés: Hogy vagy, megúsztad a vírust?  Hanem például az esztergomi bazilika szépségeiről, vagy éppen egy balatoni hajókirándulásról szól a beszélgetés. A Balaton nem olcsó, de hát már az egész világ drága. A Balaton lassan teljes mértékben megújul, a magánpanziók, vendégfogadók is felújítva várják a nyaralókat, és ezek már Európában is versenyképesek. Szóval, ahogyan mondjuk, nyakunkba szakadt a nyár és eszébe se jusson senkinek, hogy panaszkodjon a nagy melegre hiszen hónapok óta ezt vártuk, nemde? S persze, ide kívánkozik Karinthy egyik mondása is a sok száz közül „ Nem elég, hogy nyár van még meleg is van.”Fotó: Iró Zoltán
Lap tetejére