RSS Feed

A repülő ismerős, a tulajok nem

444.hu - 2022. 06. 16. 13:15:53 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A repülő ismerős, a tulajok nem

Június elején illegálisan repült át Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia és Románia felett egy Piper PA-23-250 típusú repülőgép. Mit sem törődött a vadászgépekkel, Hajdúszoboszlón pedig engedély nélkül szállt le. Végül egy bolgár kifutópályán magára hagyták a Litvániától Bulgáriáig kikapcsolt válasz-jeladóval közlekedő repülőt.

Hogy mi értelme volt az útnak, kik utaztak a gépen, és mi ez az egész, máig nem derült ki, de a hvg360-nak sikerült megszólaltatnia azt a litván pilótát, aki eladta a gépet valami rejtélyes alakoknak. Sajnos Bronis Zaronskisnak köszönhetően sem jutunk sokkal közelebb az igazsághoz, de maga a sztori igen érdekes. A pilóta a hvg360-nak azt mondta, a rejtélyes figurák, akiknek a Pipert eladta, azt mondták, fel akarják újítani, aztán eladni. Zavaros válaszaiból sajnos a vevők nemzetisége sem derül ki, azt mondta, oroszul beszéltek, de talán románok vagy ukránok vagy bolgárok.

A gépet egyébként már korábban törölték a nyilvántartásból, Zaronskis szerint viszont semmi baj nincs azzal, hogy repültek vele.

Fotó: -a-
Lap tetejére