RSS Feed

Felkai életmű-koncert Fehérváron

Temesi László - 2022. 06. 11. 8:55:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Felkai életmű-koncert Fehérváron

Felkai Miklós életműkoncertjén sok jeles muzsikus fellépett Székesfehérváron, akikkel hajdan együtt játszott. Ott volt Charlie, Varga Miklós, Makrai Pál, Meződi József valamint a Bokor testvérek.

 Felkai Miklós fél évszázad alatt több zenekarban, a Luxban, az Apostolban és a Colorban is játszott, de ő hívta életre évekkel ezelőtt az országos hírűvé vált Gitárpárbaj-koncertsorozatot, amelyen a legjobb gitárosaink léptek fel. Jelenleg Felkai Jam néven blues zenekarával járja az országot.
Túl a zenészeken, az egyik meghívott díszvendég Dorogi Sándor, Balatonszárszó volt polgármestere volt, akit több, mint 50 éves ismeretség köt Felkaihoz.
         -Hajdan egy kis falu, Ebes kultúrházának vezetője voltam, s minden szombaton nálunk játszott a híres debreceni zenekar, a Lux. Felkaiéknak nagy sikerük volt, így a debreceni és a hajdúszoboszlói fiatalok is nálunk tombolták ki magukat a hetvenes évek elején -mesélte Dorogi Sándor. -Nyaranta több zenekart is vendégül láttunk, vagyis a zenészek által híresek lettünk a megyében. Most szívesen jöttem, hiszen nagyon régen nem találkoztunk, másfelé sodort az élet.

Fotó:
Lap tetejére