RSS Feed

Berki lányai adósságot örökölnek?

blikk - 2022. 05. 13. 17:19:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berki lányai adósságot örökölnek?

Berki Krisztián élete látszólag csupa luxus volt, de vannak, akik szerint ez csak a felszín, és adósságokról is suttognak. Ha ez igaz, akkor ezt lányai örökölhetik meg, Natasa és Emma, de a törvény szerint élhetnek a jogukkal, hogy lemondanak az örökségről. A döntést természetesen az édesanyák hozhatják meg, mivel kiskorúakról van szó.

– Albérletben lakott, a luxusautókat bérelte, vagy csak odaállt melléjük egy-egy fotó erejéig, és a sokak által irigyelt életvitele nagy része reklámszerződések és céges megállapodások eredménye. Bármit vett, bárhova utazott, sokkal kevesebbet vagy egyáltalán nem is fizetett érte, ellentétben azzal, amennyibe egy átlagembernek ez került volna. Mindenki azt hitte, rengeteg pénze van, milliomos, pedig nem. Úgy tudom, bőven volt tartozása, egyik-másikról nyilvánosan is tudni, hiszen a bíróság nemrég döntött, hogy ki kell fizetnie az elmaradt gyerektartást, amely közel másfél millió forint, illetve a büntetőfékezéses ügyben is közel hétszázezer forint pénzbírságot kapott. Krisztián valahogy mindig megtalálta a megoldást, hogy ellavírozzon ezek között – mesélte egy ismerős a Blikknek.

Az interneten szabadon elérhető adatok szerint a hozzá köthető cégek többsége két éve felszámolással vagy kényszertörléssel megszűnt. Ennek persze praktikus oka volt, hiszen a volt főpolgármester-jelölt évekig szerepelt az adóhatóság adóslistáján, amelyre olyan magánszemélyek kerülnek fel, akiknek legalább 180 napja minimum tízmillió forinttal tartoznak a NAV-nak. A szégyenlistáról tavaly került le, ám ez akár azt is jelentheti, tízmillió alá csökkent a restanciája.


Fotó: -a-
Lap tetejére