RSS Feed

Egy őrlőfog harca a meggybefőttel

Regös Gábor - 2022. 05. 13. 12:19:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy őrlőfog harca a meggybefőttel

Hol volt, hol nem volt volt egyszer egy meggybefőtt, amit megkívántam. Levettem a polcról és hazavittem. Az egyik haveromtól tanultam egy spéci trükköt, hogy kell pillanatok alatt meggylevest készíteni. Csak egy kis főzőtejszínt kell a kompótba tenni és voila kész is a meggyleves.

 Ízlés szerint lehet beletenni fahéjat is vagy egy kis tejszínhabot a tetejére. De hallottam már aki egy kis vaníliapudinggal bolondította meg a végén. Ez eddig nem lett volna olyan nagy durranás, hiszen millió más ember is csinált és evett már meggylevest. Ami sajnos emlékezetessé tette a dolgot, az a váratlan meggymag volt, amit sajnos benne felejtettek. Pedig direkt magozott meggybefőttet vettem. Az egyik jobb felső őrlő fogam bánta a dolgot, mert egyszerűen kettétört. Ezután nem volt más hátra elmentem a fogorvoshoz, aki megpróbálta rendbe hozni, de újra és újra letört, a végén már szinte nem is maradt belőle szinte semmi értékelhető. De az öröm az ürömben az volt, hogy egyébként egészséges volt a gyökere. Így nagy nehezen találtam egy olyan profi fogorvost..aki nem akarta kivésni..mert kihúzni már nem lehetett volna..hiszen nem volt mit megfogni rajta…, hanem megmentette. Egy speciális üvegszálas technikával csapot épített a szegény ripityára tört fogba és láss csodát a kis bice-bóca fog azóta szolgál és véd. Apropó, ha USA-ban éltem volna, akkor biztos, hogy kártérítési pert indítottam volna a palackozó és forgalmazó cég ellen. De itthon semmi értelmét nem láttam ennek. 
U.I: mindenki figyeljen oda, mert azóta is szinte minden magozott meggybefőttben van pár mag. Miért is ne lenne, hiszen senki nem vonja őket felelősségre az általuk okozott kárért. Mert a  fogorvos nem kevés pénzbe kerül, a bosszankodásról és az okozott fájdalomról nem is beszélve!

Fotó: -a-
Lap tetejére