RSS Feed

Meztelen kertészkedés

Bajnóczy Bella - 2022. 05. 13. 8:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Meztelen kertészkedés

Talán sokan nem tudják, bár lehet, hogy sokan mégis tudják: a minap ünnepeltük a Meztelen Kertészkedés Világnapját. Eredeti angol megnevezése imigyen fest: Naked Gardening Day. A meztelenséget és a kertművelést a városi legenda szerint két nudista találta ki, egyikük állítólag nudista magazin főszerkesztője, másikuk a meztelenül kerékpározás guruja. A kertes házban lakók szerint ezen a napon nem számított kukkolásnak, ha megbámulták a szomszédjukat, amint pucéron nyírják a füvet. Lehet, hogy emiatt zöldebb a szomszéd kertje.

A két megrögzött nudista, Mark Storey és Jacob Gabriel kezdeményezésére egyre többen ünneplik meg ezt a ruhátlannak szánt világnapot, amit a feltalálók május elejére időzítettek, mondván, ekkor érnek össze igazán a kerti teendők és a bőrünket mindenütt simogató napsugarak. Azonmód hozzátéve persze, hogy az ötletüknek semmi köze a szexhez, ilyen alkalmakkor is csak a virág- és zöldségmagvakat vagy dughagymát kell elültetni. Nem ildomos e Világnapba belekeverni a szexust, már csak az esetleges hangyák, az esetlegesen szúrós fűszálak miatt sem, mert hát nem mindenütt áll rendelkezésre selymes pázsit az open air együttléthez. Nem beszélve arról, hogy nem mindenki szeret bujálkodni a tuják között. 

Mark és Jacob meggyőződése, hogy a meztelen kertművelés nagymértékben hozzájárulhat testünk elfogadásához. E szerint, aki elégedetlen a porhüvelyével és leküzdhetetlen testképzavarok gyötrik, a ruháival együtt vetkőzze le gátlásait, fogja a metszőollót, a gereblyét, vagy más kerti szerszámot és ásó-kapa válassza el a kertészkedésétől a meztelenségét! A finom talpúak legfeljebb húzzanak ilyenkor gumicsizmát, a lényegeket az úgysem takarja el. 

Azt is mondják a nudiguruk, nem kell ahhoz nudistának lenni, hogy valaki meztelenül nyírja a pázsitot, gyomláljon, dugványozzon, kaszáljon, Robizzon, esetleg komposztáljon. Elég belekóstolni ama felszabadító érzésbe, hogy ruhátlanul bóklászhatunk a saját kertünkben, esetleg a máséban, illatozó rózsáinkat óvatosan magunkhoz ölelve beleharaphatunk a levegőbe óraszám, hogy bimbók randevúznak bimbókkal, mert hát a Meztelen Kertészkedés Világnapja valahol a természettel való harmóniában létezés ünnepnapja is. 

Ezen az ünnepnapon azonban fel kellett hívni a meztelenül kertészkedő nők figyelmét, ne használjanak  parfümöt, intenzív testápolót sem, mert ezekre bizony harapnak a méhek, a darazsak. S ha a párjukkal együtt ünnepelték a Meztelen Kertészkedés Világnapját és kertműveltek pucéron, nyilván óvatosan bántak a metszőollóval. 

Fotó: m.facebook.com
Lap tetejére