RSS Feed

Foci: külföldön megbecsült játékosaink

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 05. 13. 8:24:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Foci: külföldön megbecsült játékosaink

A hazai válogatott és a német RB Leipzig labdarúgó csapatának sikeres portása Gulácsi Péter. Ott, a festői Szászországban rúgja a bőrt Willi Orbán, s tavaly óta Szoboszlai Dominik is lipcsei lakós. Az FC Basel új reménysége ugyancsak magyar!

Viszonylag messzire sodorta a sors az Arabian Gulf League magyar sztárját, Varga Rolandot, aki az Al-ittihaddal kötött szerződést az Egyesült Arab Emírségekben. Cipruson is van emberünk! A romantikus szigeten Lang Ádám erősíti a hazai sport hírnevét. Angliában – többek közt – Nagy Ádám a másodosztály és az ott élő, mintegy másfél százezer honfitársunk kedvence volt. A Bristol Citytől most az olasz Serie-B-be igazolt át 2025-ig: tán Pisában sem fognak ferde szemmel nézni rá! Akad magyar labdarúgó a csatorna túlsó partján is, például Bese Barnabás az Oud-Heverlee Leuven játékosa – a Belga Királyságban. A szomszédos Hollandiában Kiss Tamás és Szőke Adrián szántják a gyepet.

Az NSZK-ban is otthonosan mozgunk. Az RB Leipzig kapujában Gulácsi Péter örködik. A gól szerzésben pedig Willi Orbán és Szoboszlai Dominik juthatnak főszerephez. A Bundesliga idegenlégiósa volt Szalai Ádám is, aki tavaly hosszabbított szerződést a Rajna-parti együttesénél – ám 2022 elején Mainzból átköltözött a német határhoz közeli Baselbe. A Swiss Super League új reménysége Svájcban gurigázva készül apai szerepre! De erről a májusi Mix Magazinban majd részletesebben! Sallai Roland az SC Freiburg csapatát erősíti, míg a fél esztendeje menesztett Dárdai Pál vezetőedző Közép-Európa legnépesebb metropoliszában oszthatta az észt és az autogramot. A Hertha BSC 2022-es eddigi pocsék szereplése remélhetőleg csupán felejthető intermezzo a berlini klub 130 esztendős históriájában. Ja, és a múlt évben az első mezőnybe felkerült VfL Bochum friss reménysége, a nagyon fiatal Novothny Soma! Még előtte az élet!

Fotó: -a-
Lap tetejére