RSS Feed

Giro d'Italia - Megérkezett a mezőny Szicíliára

mti - 2022. 05. 10. 8:00:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Giro d'Italia - Megérkezett a mezőny Szicíliára

Megérkezett hétfőn Cataniába a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny mezőnye, amely az első három szakaszt Magyarországon teljesítette. A 176 fős mezőnyből 175-en maradtak versenyben, csak a szlovén Jan Tratnik adta fel a viadalt.

 "A csapatok, a szervezők és a média képviselői a kivételes magyarországi rajtot követően landoltak Catania repülőterén. Szicília köszöntötte a mezőnyt, amely így visszatért Olaszországba, miután megtöltötte a magyar utcákat szurkolókkal" - olvasható a háromhetes viadal hétfői körlevelében.
    A 176 fős mezőnyből 175-en maradtak versenyben, csak a szlovén Jan Tratnik adta fel a viadalt, melynek versenyzői immár az első nagy jelentőségű etapra készülnek, ugyanis kedden az Avolából induló 172 kilométeres szakasz az egyik legismertebb vulkánon, az Etnán zárul hegyi befutóval.
    Összetettben az első szakaszon győztes holland Mathieu van der Poel áll az élen a három magyarországi etapot követően, de a rózsaszín trikót nehéz lesz megvédenie az Etnán. Valter Attila a 40., Fetter Erik a 101., Peák Barnabás pedig a 167. helyről várja a folytatást.

Fotó: -a-
Lap tetejére