RSS Feed

Női röplabda: Jövőre is négy ország rendezi az EB-t

mti - 2022. 05. 07. 13:00:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Női röplabda: Jövőre is négy ország rendezi az EB-t

Belgium, Olaszország, Észtország és Németország rendezi jövőre a női röplabda Európa-bajnokságot. Minden országban egy-egy csoport küzdelmeit rendezik, a nyolcad- és negyeddöntőknek Olaszország és Belgium ad otthont, míg az elődöntők és a helyosztók utóbbi országban lesznek.

Az európai szövetség bejelentése kiemeli, a 2019-ben bevezetett, négy vendéglátós formátum - akkor Budapest is a házigazdák között volt - nagy sikernek örvend, a tavalyi, belgrádi Szerbia-Olaszország döntőt női mérkőzésen rekordot jelentő 20 565 szurkoló látta élőben a Stark Arénában, így jövőre sem változtatnak a rendezői létszámon és a 24 csapatos torna lebonyolításán.
    Minden országban egy-egy csoport küzdelmeit rendezik, a nyolcad- és negyeddöntőknek Olaszország és Belgium ad otthont, míg az elődöntők és a helyosztók utóbbi országban lesznek.
    Az elmúlt négy kontinenstornán részt vett, legutóbb 16. magyar válogatott az augusztus-szeptemberi selejtezősorozatban Ukrajnával, Ciprussal és Portugáliával találkozik, a csoportokból az első két helyezettek jutnak ki a jövő nyár végi Eb-re.


Fotó: behir.hu
Lap tetejére