RSS Feed

Hajrá magyarok!

Dalia László - 2022. 05. 07. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hajrá magyarok!

A Vasas feljutott az NBI-be, miután fölényesen megnyerte a Merkantil Bank Ligát. Ahogy Nagy Miklós sportigazgató mondja, volt 4 év pokoljárásuk, míg vissza tudták verekedni magukat az első osztályba. Ők is cseréltek 6 edzőt menetközben, néha türelmetlenek is voltak, de ez más magyar klubokra is igaz. Hogy aztán sikerül-e a 12 csapatos OTP Bank Ligában megkapaszkodniuk az egy másik kérdés.

A Vasas legnagyobb támogatója az OTP Bank, s Csányi Sándor kijelentette, hogy addig szponzorálják a csapatot, míg magyar játékosokat küld pályára. Ez nagyon jó hír a magyar focinak, hogy a Fáy utcában ezután is légiósok nélkül áll fel a piros-kék csapat. Az már egy másik történet, hogy Csányi Sándornak, aki az MLSZ elnöke is, miért nem sikerült a magyar labdarúgást felemelkedő pályára terelni, s a klubokat pénzzel, paripával, fegyverrel rávenni, hogy ezt a politikát kövessék. A bajnokság első négy helyezettjénél a kezdő csapatban alig találni magyar nevet. Kész felüdülés az ötödik csapat, a Paks névsorát böngészni, ahol meg csak magyar nevek vannak. Ők adták a tavalyi és az idei gólkirályt is. Ők maguk a cáfolat, hogy lehet magyar játékosokra építeni, pedig nekik tudtommal még egy árva akadémiájuk sincs.

Nagy Miklós azt mesélte a minap, hogy ők ezután is magyar fiatalokra építenek, miközben több rutinos játékost igazoltak a mostani szezon előtt. A Kubala Akadémiáról több NBI-es játékos is kikerül és igazoltak a Ferencváros, a Kecskemét és az Újpest utánpótlásából is, akik náluk lettek NB II-es alapjátékosok és van még 6-8 fiataljuk, akiket kölcsönadtak, hogy másutt érjenek be, vagyis játékban legyenek, míg beférnek a nagycsapatba. 

Sokan drukkolnak a Vasasnak, hogy magyar játékosokkal boldoguljanak, s ha rosszul megy a csapatnak, ne kezdjenek ész nélkül igazolni. Az MTK hajdan évekig, sőt tovább is megélt az utánpótlásából. Az ugyanis csak rossz duma, amit Kubatov Gábortól (FTC) épp úgy hallottunk, mint Révész Miklóstól (Kisvárda), hogy nincsenek megfelelő magyar játékosok és egyébként is drágák. Az FTC vagy a Kisvárda meg sem próbált lecsapni a magyar utánpótlás legjobbjaira, miközben a külföldi klubok rendszeresen csemegéznek belőle.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére