RSS Feed

Boris nem bűnbánó

Mogyorósi Géza - 2022. 05. 06. 8:00:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Boris nem bűnbánó

A BBC és a német ARD közszolgálati tévé csatorna – sok ezer más hírforrás mellett – arról számolt be a tavasszal, hogy az NSZK korábbi világelső teniszezőjét, Boris Beckert „súlyos pénzügyi csalásokért, a brit csődeljárási törvény megsértése” miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Ahogy ismerem, Keljfel Jancsi ő!

S ha valóban rács mögé kell vonulnia – az egy évtizede Angliában élő – egykori teniszkirálynak, napjaink egyik legprofibb sportkommentátorának, akkor 2023 táján sokadszor is megbocsájtanak majd rajongói Borisnak. Aki a harminc havi büntetéséből várhatóan már félidőben szabadulhat. Noha az angol-walesi ügyészség négy vádpontban bűnösnek találta Beckert, az 54 éves bicebóca húsz további „ügyben” ártatlannak bizonyult. Hoppá! Ez azért nem rossz arány – mondanám a B.B. sokadik karriertörése miatt aggódó „szakértőknek”. S ki tudja, mit hozhat egy fellebbezés!?
Rengetegen már csajozásai, szakításai miatt elítélték erkölcsileg a több gyermekes germán apát, aki öt esztendeje volt kénytelen csődöt jelenteni. A megromlott egészségi állapotú, hosszabb ideig, csípő és más műtétjeit követően mankózó Becker látványosan megöregedett a 21. században. Persze én is a 17 éves tinédzsert látom magam előtt, aki '85-ben Wimbledon sztárja lett, s később olimpai bajnok.  A hatszoros Grand Slam-győztes – nem hibátlan – élő legenda! Termete már régen nem 191 centis – minden szempontból sokat zsugorodott 1999-es, aktív sportolói pályafutása befejezése óta.
Ion Țiriac tréner egykori legsikeresebb tanítványa a salakon és a gyepen ügyesebben vette az akadályokat, mint a pályán kívül. Emlékszünk rá, hogy Steffi Graf apja is börtönben végezte anno. Honfitársa régen félárva már, de őt sem halmozták el jó tanácsokkal a „szakemberek”. Így Bumm Bumm Boris számos biznisze, seregnyi vállalkozása, több párkapcsolata bedőlt. A nem mellesleg - ülve! - kitünő pókerjátékos hírében álló Becker, azért a szerb Novak Đoković edzőjeként pedagógusi kvalítását is bizonyította (két adósumákság között) 2016-ig. Aztán meglódult a londoni lavina. Az aktuális végeredményt ismerjük. De a bíróság szerint „nem bűnbánó” egykori sportcsillag csak hajdan nyert kupáit árverezte el. Régi szuper teljesítményei megkérdőjelezhetetlenek. S ezért drukkolok neki!

Fotó: -a-
Lap tetejére