RSS Feed

Azért se

Dalia László - 2022. 04. 25. 9:00:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Azért se

Most már tudjuk, tudhatjuk az elejtett mondatokból, amit eddig csak pletykákból gondolhattunk, hogy sem egészségügyi, sem oktatási minisztérium nem lesz. Orbán nem változik, csak azért sem ad a két fontos területnek önálló tárcát, mert rajta kívül mindenki ezt szeretné, s így is volna logikus. Ám Orbánt senki sem ingathatja meg...

Gulyás Gergely a kormányinfón meg is mondta, hogy az önálló egészségügyi minisztérium a baloldali kampány része volt, s meg is lett az eredménye, vagyis Gulyás szerint ez nem kellett a népnek. Hát, aligha ezen bukott el az ellenzék. Viszont miután nekik ez fontos, Orbánnak nem kell dacból sem. Kit érdekel, hogy az embereknek az egészség a legfontosabb, erről tucatnyi felmérés árulkodik. Hogy aztán Orbán népe ezt is elnézi a vezérnek, az egy másik történet.

Racionálisan nehezen magyarázható, hogy miért hanyagolja el Orbán az egészségügyet és az oktatást, hiszen ha jelentősen megemelné a büdzséjüket, évekig verhetné a mellét, hogy ő az ország jótevője, a progresszív atyuska, aki az ország jövőjéért képes lemondani néhány stadionról és néhány világbajnokságól. Látványos változásokat lehetne elindítani, hiszen a kórházak annyira lerobbantak és olyan rosszul ellátottak, hogy például már a János kórház felújításával, amely fél Budát és fél Pest megyét ellátja, is nagyot alkothatna. Ám nem és nem. A NER tagjainak telik magánellátásra, magánkórházra, minek költsön a kormány efféle luxusra, amikor a vidéket maga mögött tudhatja és kampányokban is verhetetlen, az utolsó napokban is több százezer plusz szavazatot begyűjtött azzal az állítással, hogy az ellenzék háborúpárti, ők meg a béke mellett vannak és nem küldenek katonákat Ukrajnába. A NATO egyébként sem küld, hiszen védelmi szervezet, de a valóság nem játszik.Vajon mit szólnak az egykori 56-osok a mostani kritikátlan orosz barátsághoz? Kit érdekel, meg sem kérdezik őket.

A magyarok egészségéről nem beszélnek a kormánypárti politikusok, az oktatásból is csak az egyetemeket csemegézték ki alapítványokba. Ám megtehetik, a kétharmad mindenre feljogosítja őket és a hátországuk rendíthetetlen. Orbán pártjában nincs kibeszélés, az van, amit a vezér mond. Ha Rákosinak ekkora tekintélye lett volna, sose mentek volna utcára az emberek '56 őszén.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére