RSS Feed

Nemváltó Ovisok Egyesülete

Bajnóczy Bella - 2022. 04. 21. 8:00:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nemváltó Ovisok Egyesülete

Tanulatlan barátom a gyermekvédelmi népszavazás eredménytelensége miatti bánatában közölte, hogy létrehozza a Nemváltó Ovisok Egyesületét. A NOE-t. Jómagam eme ötlet nyomán éppen olyan bambán és értetlenül néztem, mint a bárkája feljárójánál álldogáló Noé a harmadik zsiráfra. Eleinte arra gondoltam, pszichiátriai eset került utamba, felidézve, hogy Freud szerint a pszichiátria az intellektualitás fokának mérőeszköze, de mint mondám, barátom eposzi jelzője a tanulatlanság.

 A mester idején a pszichiátriai gyógykezelés arról szólt, hogy az elmebeteget minél ártalmatlanabbá tegyék a társadalomra nézve. Megjegyzem, aki ezt a nemváltó ovisságot kitalálta, méltó alanya lehetett volna az említett gyógykezelésnek. Bizonyára Freud sem vélekedne másként, sőt azonmód dedikálná neki a gyermekkori nemi életről írott munkáját. Szóval, hallom, készülődik a Nemváltó Ovisok Egyesülete ama szlogennel, hogy hagyják békén a nemváltó kis-, közép- és nagycsoportos ovisokat! Mi több, a tankötelezettség határáig érő korosztályokat is! Sőt mi több: Ne állítsuk meg a genderlobbit! Ne hagyjunk az út szélén egyetlen  nemváltó  ovist sem! Minden nemváltásra készülő ovis kapjon ajándékba egy transzvesztita Barbie babát!A nemváltás elfojtása károsan hat a gyermeki ösztönökre, bízzuk inkább rájuk, hogy állva szeretnének-e pisálni vagy ülve! Megtörtént, hogy egy kislánykának a mennybéli angyalokról meséltek, s midőn egyszer esett az eső, azt mondta: Pisilnek az angyalok! A fiúangyalkák állva, a lányangyalkák ülve.

 A NOE majdani foglalkozásain számíthatnak brüsszeli ereszcsatornákat is megjárt szakemberekre, akik persze a szülőknek is tarthatnak előadásokat, s adhatnak nekik praktikus tanácsokat. Mert a jelek szerint köztük is lenne igény gyerekeik nemváltására, különben miért kezdeményeződött volna a gyermekvédelmi népszavazás? A NOE klubtagjainak a férfi és női genitálék előnyeit ecsetelnék két mese, mondjuk, A vitéz szabólegény vagy A világszép nádszálkisasszony című mesék között. Szóba kerülnének olyan példabeszédek is, mint amelyek egyikében a kisfiú, aki véletlenül meglát egy kislányt meztelenül, azzal vigasztalhatja, hogy ne féljen, majd neki is megnő.

Esetleg idéznének szakirodalmi példákat. Ezek egyik legszebbje, hogy egy két év körüli kislány ceruzával akart fiús nemi szervet kialakítani. Mert zavarja, hogy a kisfiúnak van ott valamije, neki pedig nincs, hogy őt valamivel megrövidítették. S akadt kislány, aki meglátott egy kisfiút pisilni, azt mondta: Jé, milyen praktikus! S lehetne sorolni, milyen felismerésekkel jár a kislányoknál a nemek közötti különbség. Miként azt is, mi minden különbözteti meg az elméjükkel vívódókat a józanoktól. 


Fotó: hir.ma
Lap tetejére