RSS Feed

Kis fütyikönyv

Bajnóczy Bella - 2022. 04. 11. 9:26:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kis fütyikönyv

Tudom, mi van a Kis fütyikönyvben. Apuci felolvasta nekem Dan Höjer bácsi könyvét. Hát, mit mondjak?! Mikor kiderült, hogy a fiúknak nincs úgy beépítve, mint nekünk, kislányoknak, hanem csak úgy kint van a levegőn, mindenki szeme láttára, azt mondtam, nem akarok kisfiú lenni. Milyen dolog már állva pisálni? Apuci mesélte azt is, hogy a politikus bácsik azt mondták, vigyázzunk az oviban, az okosabbja pedig már a bölcsődében is, mert vannak, akik a kisfiúkból kislányokat, a kislányokból kisfiúkat szeretnének csinálni. Meg azt is mondta, örül, hogy a politikus bácsiknak az a legnagyobb gondjuk.

Apuci beszélt arról is, hogy a politikus bácsik megszavaztatták a felnőtteket, hogy az óvodákban megkérdezhessék-e a kislányoktól, hogy akarnak-e fütyit, a kisfiúkat pedig arról, hogy akarnak-e punit? Apuci azt is megkérdezte csak úgy, hogy ki volt az a marha, aki ilyesmit egyáltalán szóba hoz? Szerinte aki ezt kitalálta, arról meg lehetne írni a Nagy fütyikönyvet. Azt is mondta, ha őbelőle óvodásként kislányt csinálnak, akkor én most nem lennék itt. Meg persze ő se. S kérdeztem őtőle, mi az a megszavaztatás. Azt mondta, az olyan, mint amikor nálunk az oviban a Dadus néni megszavaztatott bennünket arról, hogy szerintünk a nagycsoportosoknak betűtészta legyen-e a paradicsomlevesükben, mert ők hamarosan iskolába mennek. Apuci már ezen is jót röhögött, szerinte inkább azt kellett volna megkérdezni tőlünk, hogy mit szólunk ahhoz, hogy Joci óvóbácsi fiú és nem lány. Azt mondta, ha majd nagy leszek, állandóan azt fogom hallani, hogy az óvónéninek néninek kell lenni, nem bácsinak.

 Apuci egyszer a Piroska és a farkast olvasta nekem esti mesének. A végén röhögve kérdezte, hogy szerintem fiúfarkas vagy lányfarkas ette-e meg a nagymamát. Mert ha lányfarkas volt, akkor ott valami nagy baj lehetett. Mert a politikus bácsiknak nem tetszene, ha lány eszik lányt. Meg különben is csak fiú lehet farkas, egy lány viszont nem lehet farkas. Nekik nem van farkuk. Meg aztán a mesékből ki kellene venni a kurta farkú malacokat, mert a kislányok ezt is félreérthetik. De én nem érthetem félre, mert nekem felolvasta a Kis fütyikönyvet. Azt mondta, ilyet úgysem olvashatnak nekem az óvodában felfele. Mert a politikus bácsik ezt rábízzák a gyerekek szüleire, aztán az apuci sok olyasmiről is beszélt, amit nem értettem: szexuális irányultság, nemi átalakító kezelés, szexuális médiatartalom, meg ilyesmik. Mondjuk, ennél még a Kis fütyikönyv is jobban tetszett. Igaz, a végére már azt sem tudtam, kisfiú vagyok-e vagy kislány.

 

 


Fotó: rukkola.hu
Lap tetejére