RSS Feed

Szoboszlai nem szenvedett komoly sérülést

mti - 2022. 01. 17. 17:00:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szoboszlai nem szenvedett komoly sérülést

Szerencsére a hétfői MRI-vizsgálat után a 21 esztendős középpályás és a szakmai stáb is fellélegezhetett, kiderült, hogy nincs szakadás a combjában, csupán az izom rándult össze a kelleténél jobban a lábában.

    A lipcsei RBLive honlap beszámolója szerint a 21 éves középpályásnak, aki szombaton a Stuttgart otthonában aratott 2-0-s bajnoki győzelmet megelőző bemelegítés során sérült meg, egy izomrost szakadt el a combjában, ami miatt három-négy hétig harcképtelen lesz. A klub egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a játékos állapotával kapcsolatban.
    Szoboszlai Dominik menedzsmentje arról tájékoztatta a közmédiát, hogy egyelőre ezek csak sajtóhírek, a játékosra hétfőn MRI-vizsgálat vár, ennek az eredménye dönt majd arról, mennyit kell kihagynia.

A középpályás így biztosan kihagyja a szerdai, Hansa Rostock elleni hazai Német Kupa-találkozót, a folytatás viszont képlékeny. Nincs kizárva, hogy a hét második felében már edzésbe állhat, és akkor vélhetően a vasárnapi, Wolfsburg elleni hazai bajnokin is számolhat vele Domenico Tedesco, de legkésőbb a jövő héten már biztosan csatlakozik társaihoz a 18-szoros válogatott játékos.

A középpályás korai visszatérése azért is örömteli, mert az utóbbi időben alaposan megfogyatkozott a lipcsei keret. Emil Forsberg, Konrad Laimer és Marcel Halstenberg sérülés miatt dőlt ki a sorból, Amadou Haidara és Ilaix Moriba az Afrika-kupán szerepel, míg Nordi Mukiele karanténkötelezettsége múlt szombaton ért véget.

Emellett a hosszabb sérülés után visszatérő Dani Olmo sincs még százszázalékos formában, a lipcseiek pedig a bajnokság és a Német Kupa mellett az Európa-ligában is érdekeltek.

Fotó: -a-
Lap tetejére