RSS Feed

Csökkent az ipari termelés az Egyesült Államokban

mti - 2022. 01. 15. 8:24:34 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elemzők által várt növekedés helyett csökkent az ipari termelés decemberben az Egyesült Államokban, részben a globális chiphiány miatt visszaesett autógyártás miatt.

    Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve) pénteken azt közölte, hogy szezonális kiigazítással számolva 0,1 százalékkal csökkent az ipari termelés havi összevetésben a novemberi 0,7 százalékos emelkedés után. Elemzők az ipari termelés 0,3 százalékos emelkedésére számítottak decemberre.
    A feldolgozóipar termelése 0,3 százalékkal esett decemberben novemberrel összevetve, amikor 0,6 százalék növekedést regisztráltak. A szakértői várakozásokban a feldolgozóipai termelés 0,5 százalékos emelkedése szerepelt decemberre.
      2020 decemberéhez képest 3,5 százalékkal nőtt a feldolgozóipari termelés az Egyesült Államokban.
    Decemberben 1,3 százalékkal csökken az autógyártás a novemberi 1,7 százalékos növekedés után. Éves összevetésben a decemberi járműgyártás mintegy 6 százalékkal maradt el a 2020 decemberitől.
    Decemberben az ipari kapacitások kihasználtsága 76,5 százalékra változott a novemberi 76,6 százalékról, szakértők 77 százalékos decemberi adatra számítottak.

Lap tetejére