RSS Feed

Két hónaposak a német jeges macik

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 14. 17:27:41 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Két hónaposak a német jeges macik

„Noha Sizzel első alkalommal szült, nagyszerűen gondoskodik jegesmedve ikreiről” - fogalmazott a 900 gramm alatti testsúllyal világra jött bocsok anyjáról a hanza-városi Zoo igazgatónője. Akiak a bundás papa még csak távolból láthatta kicsinyeit, de március táján remélhetőleg ő is csatlakozhat az elragad(oz)ó családhoz.

Az 1899-ben a Keleti-tengernél megnyílt Zoo Rostock új emlősökkel gyarapodott november derekán. A Sizzel névre hallgató anyamackó két bájos, hófehér boccsal ajándékozta meg a hajdani NDK egyik legnépszerűbb állatkertjét. „Noha Sizzel első alkalommal szült, nagyszerűen gondoskodik ikreiről” - fogalmazott a 900 gramm alatti testsúllyal világra jött bocsok mamájáról a hanza-városi Zoo igazgatónője. Antje Angelit tavaly nevezték ki a 19. század végén alapított, s 2012-ben új részleggel (Darwineum) bővített észak-németországi intézmény élére.

A 210 ezer lakosú Rostock polgárai, turistái leghamarabb tavasszal láthatják az – egyelőre – ismeretlen nemű/nevű macikat. „A fiatal emlősök életének első hetei, hónapjai kritikusak. Születésük helyén, édesanyjuk védelmében napirendjük egyszerű: üvöltenek, szopnak, alszanak” – mondta a direktornő aktuális kedvenceiről, akiknek állapotáról kamerák/képernyők segítségével tájékozodnak a Zoo munkatársai. Akiak a jegesmedve papa még csak távolból láthatta szépen fejlődő, hízó kicsinyeit, de március táján remélhetőleg ő is csatlakozhat az elragad(oz)ó családhoz.

Fotó: -a-
Lap tetejére