RSS Feed

Német – fehérorosz összecsapás

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 14. 17:24:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Német – fehérorosz összecsapás

A most rajtolt, magyar-szlovák rendezésű férfi Kézilabda Európa-bajnokság (2022 European Men's Handball Championship) D csoportjában az NSZK, Ausztria, Fehéroroszország és a Lengyel Köztársaság legjobbjai mérhetik össze erejüket.

A német sportsajtó kicsit rácsodálkozott arra, hogy míg Magyarországon telt házas arénákban csatáznak a kontinens legfürgébb kézilabdásai, addig Szlovákiában csak negyedannyi nézőt fogadhatnak a stadionok. Így a pozsonyi Jégcsarnokban is alig három ezer drukker buzdíthatja a germán, illetve a fehérorosz gárdát. A péntek esti viadalt több tévéállomás is közvetíti. Ugyancsak a szlovák főváros lesz a helyszíne a D csoport másik január 14-i meccsének. Az osztrák – lengyel rangadóra mindkét szomszédos államból szurkolók százait várják.

Vasárnap az NSZK – Ausztria és a Fehéroroszország kontra Lengyel Köztársaság összecsapás tartja majd izgalomban az Eb publikumát Pozsonyban. Budapesten akkor este labdázik a portugál team hazánk legjobbjaival. Illene győznünk! S a hétvégén az MVM Dome mintegy 20 ezer drukkere az izlandi és a hollandiai srácok selejtezőjének is szemtanúja lehet! Folyt. köv.

Fotó: pickhandball.hu
Lap tetejére