RSS Feed

Jelentős adósságot hagyott maga után Oszter

Bors - 2022. 01. 16. 8:35:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Jelentős adósságot hagyott maga után Oszter

Oszter Sándor 2021. októberében elhunyt színész jelentős hátrahagyott vagyonáról, valamint adósságáról cikkezik a Bors. A bulvárlap azt írja, hogy a színész vagyonának alapját képzete a 2004-ben megvásárolt diósjenői birtok, valamint a hozzá tartozó vadászkastély is, azonban az örökösök nem örülhetnek ennek feltétlenül: a lap szerint a kastélyt „hatalmas összegű tartozás terheli”.

A Bors azt írja, hogy a kastélyt terhelő hitelt Oszter 2009-ben egy barátja megsegítésére vette fel. A hitel összege 315 ezer svájci frank (akkori árfolyamon hozzávetőlegesen 80 millió forint) volt, törlesztőrészleteit pedig Oszter barátja nem fizette meg, hanem eltűnt. A bulvárlap azt állítja, hogy Oszternek nem sikerült kikeverednie a több mint tíz évvel ezelőtti hitelcsapdából.

Oszter árulni kezdte a birtokot: 750 millió forintot kért érte, két évvel később azonban a vételárat ötszázmillió körüli összegre csökkentette, azonban a vevők így sem tolongtak, a bank pedig már arra készült, hogy felmondja a hitelszerződést és árverésre bocsájtja az ingatlant. 2015-ben Oszter svájci frank alapú hitelét forintra váltotta, fedezetül pedig további birtokait kínálta fel, valamint azt állította, hogy mindent rendezett.

A Bors azonban azt írja, hogy az elhunyt színész korábbi állítása ellenére a birtokukba jutott tulajdoni lapon változatlanul szerepel a hitel összege, valamint annak jutalékai. A mai árfolyamon a tartozás 106 millió forintnak feleltet

Fotó: -a-
Lap tetejére