RSS Feed

A Barátok közt színészei az Örömlányok végnapjaiban

M. A. - 2022. 01. 15. 12:27:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Barátok közt színészei az Örömlányok végnapjaiban

Hatalmas sikerrel játszák az Örömlányok végnapjai című zenés vígjátékot. A Moravetz Levente által írt és rendezett zenés színházi előadás népszerűsége a bemutatott kacagtató helyzeteknek és nem utolsósorban az egykori Barátok közt vezető színészei, Fodor Zsóka és Szőke Zoltán fergeteges alakításának köszönhető.

Az előadást január 29-én két alkalommal (15 és 19 órai kezdettel) Budapesten, a Belvárosi Színházban is megtekinthetjük.

 

Valahol az Északi-középhegységben, a Mátrában játszódik a történetünk, itt él a főszereplőnk, Csöpi (Dévényi Ildikó), akinek örömlányként nyugodtan telnek a napjai, ám a nyugdíjas éveket elérve azon kapja magát, hogy már a kutya se kíváncsi rá. Ebbe nem törődhet bele, így aztán Bözsikével (Fodor Zsóka) együtt létrehozza a Csöpike Csibéi Betéti Társaságot, aminek már a rövidítése is sokatmondó: a Csöcsi Bt., amely fő tevékenysége a faluba érkező férfiak szórakoztatása. A településnek kell a reklám, hiszen nagyon kevesen fordulnak meg itt, hogy igénybe vegyék a kéjhölgyek szolgáltatásait. Rajnai doktort (Szőke Zoltánt) azonban pont erre veti a sors, és innentől kezdve felgyorsulnak az események: semmi sem az, aminek látszik, és mondhatni mindenkinek van takargatnivalója…

 

„Hatalmas sikerrel fut az előadás, és nagyon jó, hogy végre a fővárosba is eljutunk vele. A Belvárosi Színházban minőségi darabok mennek, megtiszteltetés, hogy itt léphetünk fel. Az ingázás nálam már rutinból megy. Azt szoktam mondani, hogy két otthonom van; Budapestre megyek haza, Pécsett pedig otthonra leltem. Mindkét városban lakást bérlek, így a legkényelmesebb az előadások miatt. Remélem, a fővárosiak is ugyanúgy fogják szeretni ezt a keserédes történetet, mint a pécsiek” – nyilatkozta Fodor Zsóka.

 

Egy jó vígjáték attól működik, hogy nemcsak a remek történetre épít, hanem a kiváló színészi játékra is. A Fodor Zsóka – Szőke Zoltán páros szűnni nem akaró nevetést garantál minden korosztályban. A további szerepekben Dévényi Ildikó, Fábián Anita, László Csaba, Csáki Edina és Szabó Arnold látható.

 

A nagyszerű zenei betétekkel megspékelt, nem mindennapi kétfelvonásos vígjáték tökéletes szórakozást ígér a minőségi darabok szerelmesei számára és mindazoknak, akik erre a pár órára egy tökéletes illúziót szeretnének átélni.

 


 

 

 


Fotó: -a-
Lap tetejére