RSS Feed

Árstop a csirkefarhátra is

Hvg.hu - 2022. 01. 13. 13:23:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Árstop a csirkefarhátra is

Három hónapig lehet tavaly októberi áron venni az árstoppal érintett termékeket. Kompenzációt nem ad a kormány, mert "közös teherviselés van". Hat termék, vagyis a kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó-ételolaj, sertéscomb, csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej esetében beavatkozik a kormány az árak alakulásába. Ez azt jelenti, hogy ennek a hat terméknek az árát visszaviszik a korábbi szintre.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a csirkefarhát árát is említette azon termékek között, amit maximalizálnak.

Arra a kérdésre, hogy a csirkefarhát új, hetedik elemként került-e a listára Orbán Viktor miniszterelnök hat tételes eredeti listájájhoz képest, a miniszter azt válaszolta, hogy a csirkefarhát eredetileg is az árstoppal érintrett termékek között voln, nem újként került oda, és lehet, hogy a kormányfő nem említette, de ez a végleges lista.

A miniszter a részletekről szólva elmondta még, hogy úgy számolják az október 15-i árakat, hogy üzletenként kell érteni ezt, tehát nem egységes ár lesz, hanem boltonkénti. Fontos részletként említette, hogy ugyanannyi, ármaximált terméknek kell a polcokon lenni, mint októberben, ezt is ellenőrizni fogják.

A rendelkezést be nem tartók pénzbírságra számíthatnak, ennek mértéke néhány napon belül megjelenik.

Fotó: 24.hu
Lap tetejére