RSS Feed

Január 29-én lesz a MOB elnökválasztása

mti - 2022. 01. 12. 14:13:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Január 29-én választhat új elnököt a Magyar Olimpiai Bizottság - erről döntött az elnökség a szerdai ülésén. Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal - emlékztet a MOB honlapja.

    A sportvezető akkor elmondta, hogy a február 4-én kezdődő téli olimpián ő már nem vesz részt, azonban, ha a közgyűlés időben megválasztja az utódját, akkor az új elnök minden bizonnyal már ott lehet a kínai fővárosban a magyar olimpiai csapat mellett. Az utód február elsejétől lehet a honi ötkarikás szervezet első embere, mandátuma a 2024-es párizsi olimpia utáni tisztújításig szól.
    A MOB elnöksége február 29-re, szombaton 10 órára hívja össze a közgyűlést, melyen az 56 MOB-tag részt vehet; az elnöknek a tagságból kell kikerülnie. A MOB honlapján csütörtökön jelenik meg az elnöki pályázati felhívás és jövő szerdáig lehet majd kandidálni.
    A grémium tájékoztatást kapott a pekingi olimpiára utazó küldöttség várható összetételéről. Amint azt Vékássy Bálint főtitkár elmondta, a kvalifikáció még néhány sportágban tart, a hódeszkás versenyző indulása magyar szempontból sporttörténelmi jelentőségű lehet, a végleges delegációról később születik döntés.

Lap tetejére