RSS Feed

Kibuktak a francia kézisek a magyar járványügyi szabályoktól

Hvg.hu - 2022. 01. 12. 16:20:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kibuktak a francia kézisek a magyar járványügyi szabályoktól

Vért izzadnak, hogy egészségesen érkezzenek az Európa-bajnokságra, majd összeeresztik őket a szálloda maszk nélküli vendégeivel – panaszolták a francia kézilabdacsapat tagjai, akik sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak,miután megérkeztek a budapesti Eb-re. Minderről a Hvg.hu számol be.

Sokkhatásról beszéltek a francia férfi kézilabda-válogatott tagjai a Le Figarónak, miután megérkeztek Magyarországra az Európa-bajnokságra. Nikola Karabatic arról panaszkodott: miután szigorú előírásokat követtek, hogy ne kapják el a koronavírust, maszk nélküli vendégekkel kerültek össze a szállodában, akikkel egy helyen is kell enniük. Ez pedig különösen problémás az után, hogy a karácsonyt és az újévet a családjuktól távol kellett tölteniük, attól tartva, hogy ha megfertőződnének, lemaradnának az Eb-ről.

Vincent Gérard úgy fogalmazott: bizarr a helyzet az után, hogy a legutóbbi két nagy versenyen Egyiptomban és Japánban mennyire szigorú volt a szabályozás. 

Guillaume Gille szövetségi kapitány úgy nyilatkozott: nem elfogadható, hogy ekkora távolság van a nemzetközi szövetség és a rendező ország szabályai között, reméli, hogy a visszajelzésük segít a szervezőknek, hogy ne sértsék meg a szövetség szabályait.

Volt azért, aki számára nem újdonság, ami Szegedre érkezve várta őket. Kentin Mahé (képünkön), a Veszprém francia játékosa azt mondta,

„Ismerve Magyarországot nem lepődtem meg. Tudjuk, hogy a magyar kormány később hozza meg a döntéseket, mint a szomszédai. Miért? Nem tudom, nem vagyok politikus.”

A szerb csapat szövetségi kapitánya arról írt, a kaotikus szervezés eredményeképp megfertőződött néhány játékosa. A szállodában a maszkot nem hordó vendégek ugyanott vannak, ahol a játékosok, ráadásul nem minden csapatot tesztelnek, és csúsznak is a teszteléssel az előre megadott időtervhez képest.


Fotó: 24.hu
Lap tetejére