RSS Feed

Rezesová: Azt gondoltam, enyém a világ

24.hu - 2022. 01. 13. 17:31:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Rezesová: Azt gondoltam, enyém a világ

A magyar kriminológia egyik legkiemeltebb ügye volt a szlovák milliárdoscsaládból származó Eva Rezesová 2012-es súlyos karambolja az M3-as autópályán. BMW terepjárójával agresszíven és ittasan hajtva, 170 kilométer/órás sebességgel belehajtott az épp előzést kezdő Fiatba. A Fiat összevissza tört, ki is gyulladt, a balesetben mind a négy benne ülő személy életét vesztette.

A pert nagy sajtóérdeklődés övezte, annak végén a nőt 9 év börtönre ítélték, de jó magaviselete miatt 2018-ban szabadulhatott. Azóta könyvet is kiadott, most pedig Friderikusz Sándor műsorvezető podcastjában vendégeskedett. Egyelőre csak egy szűk másfél perces részt tettek közzé az Új Szó szerint, ebben saját személyiségéről és a baleset következményeiről beszél. Friderikusz felteszi a kérdést, nagyon más Eva Rezesová ül-e vele szemben a baleset előttihez képest?

Én meg a szűk családom tudja, milyen vagyok most és milyen voltam akkor– válaszol magyarul a – börtönben a nyelvet jól kitanuló – nő, aki később arról beszél, felelőtlen volt akkoriban. Így fogalmaz:

Azt gondoltam, mindent lehet. Hogy enyém a világ. Kicsit megváltozott azért valami, amikor megszülettek a gyermekeim, mert akkor már megéreztem, hogy nem csak én vagyok a világon, nem én vagyok az első, hanem a gyermekeim.

Friderikusz felteszi a kérdést, a hat börtönév vagy a bűntudat változtatta-e őt meg ennyire. A válasz:Az a bűntudat most is ott van bennem. Hat év alatt megértettem, hogy fel kell vállalni a felelősséget és gondolni kell a következményekre.

Hozzáteszi, van is, lesz is bűntudata. A lap azt írja, a teljes interjú csütörtök este 8 órától hallgatható meg Friderikusz YouTube-csatornáján. 

Fotó: -a-
Lap tetejére