RSS Feed

A jövőt nem itt írják

Dalia László - 2022. 01. 13. 8:00:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A jövőt nem itt írják

Az egyik Alkotás úti ház tűzfalán egy hatalmas Karikó Katalin festménnyel találjuk magunkat szembe. S a kép felirata is messziről olvasható, miszerint "A jövőt a magyarok írják". Mindig elámulok e nagyzolás láttán, hiszen semmi alapja nincs az állításnak, sőt Magyarország az utóbbi években visszafelé megy az időben, ósdi eszméket melegít fel, amelyeknek a jövőhöz aztán igazán semmi köze.

Karikó Katalin itthon nem boldogult, nem volt munkája, ezért kezdett családjával új életet Amerikában, majd Németországban. Lehetünk büszkék rá, de nem itt lett világhírű tudós. Az meg már vicc, mert másnak aligha tudnám minősíteni, hogy amikor Debrecenben vakcina gyárat építenek, akkor kínaikkal, majd oroszokkal tárgyalnak arról, milyen vakcinát gyártsanak. Mindmáig egyik sincs jóváhagyatva az Európai Gyógyszerügynökségnél, s a hatásukról megoszlanak a vélemények, tapasztalatok, s különösen a kínait több kritika is érte. Nem is tolonganak érte sehol a világon. Vajon miért nem a Pfizert akarják előállítani, amely Karikó nevéhez fűződik? Azt talán még külföldön is el lehetne adni. Az oroszt és kínait csak ajándékozni lehet...

Ez itt mára a  nagy okosságok, okoskodások hazája lett, ahol  a közpénzen fenntartott médiumokban naponta kioktatják a világot félművelt, hencegő ficsúrok. A stílust, a primitív szóhasználatot már nem is tárgyalnám, hiszen az magáért beszél. A gyengék fegyvere, ha alpárian beszélnek művészekről, tudósokról, politikusokról. Nincs aki megállítsa őket, hiszen maga a rendszer ilyen, az első ember, aki zsebből irányít egy országot, ugyanilyen leereszkedő, nagyképű stílust használ, s az epigonjai, rajongói csak átvették, s követik bárhová. Nem is tudják elképzelni, hogy ez nem tart örökké, tavasszal vagy jövő tavasszal megbukhat ez az ájtatos rendszer, amely a kereszténység máza alatt rohad.  

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére