RSS Feed

Férfi kézilabda Eb - Szlovákiában is lehetnek nézők

mti - 2022. 01. 09. 8:54:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Férfi kézilabda Eb - Szlovákiában is lehetnek nézők

A csütörtökön kezdődő, részben magyar rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szlovákiai helyszínein is lehetnek nézők.A szlovák kormány döntéséről Ivan Husár sportért felelős államtitkár számolt be szombaton közösségi oldalán.

    "Nagyon boldog vagyok, hogy lehetnek nézők Szlovákia legfontosabb 2022-es sporteseményén, amire pénzt és energiát nem kímélve két éve készülnek a szervezők. A kormány döntésének értelmében Pozsonyban és Kassán is az arénák maximális befogadóképességének 25 százalékáig lehetnek oltási igazolással rendelkező szurkolók" - írta az államtitkár.
    Hozzátette, a buszmegállókban, boltokban és a sífelvonóknál több ember találkozik nap mint nap, mint a mérkőzéseken fog, így örül annak, hogy az észérvek győztek a döntéshozatalnál, és az Eb különleges kedvezményt kapott.
    Szlovákiában két hónapja nézők nélkül rendezik a sporteseményeket.
    Az összesen öt városban - Pozsony és Kassa mellett Debrecenben, Szegeden és Budapesten - megrendezésre kerülő kontinensviadal január 30-ig tart, a belépés a magyar helyszíneken a védettségi igazolvány, vagy a negatív PCR-teszt bemutatásakor járó karszalaghoz kötött. A mérkőzéseken orrot és a szájat elfedő maszk használata kötelező.
    A magyar válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában jövő csütörtökön 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.


Fotó: -a-
Lap tetejére