RSS Feed

Miért kapott különengedélyt Novak Djokovic?

24.hu - 2022. 01. 08. 17:13:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Miért kapott különengedélyt Novak Djokovic?

Újabb fejlemény történt 20-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovic ügyében. A világelső teniszező ügyvédjei nyújtottak be egy papírt, ami szerint azért kapott különengedélyt az Australian Openen való induláshoz, mert nemrég átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért nem vette fel az oltást.

Az első pozitív PCR-teszt időpontja 2021. december 16.– idézi a BBC Djokovic képviseletét, amit eddig nem kommunikáltak az ügy kirobbanása óta.
Novak Djokovic megtörte a csendet. Először üzent a szurkolóinak.
A szerb a hét elején közölte, hogy a szervezőktől kapott különengedéllyel vehet majd részt az év első Grand Slam-tornáján, útnak indult, ám mikor megérkezett Ausztráliába, érvénytelenítették a vízumát. Így jelenleg egy kiutasítottak számára fenntartott melbourne-i hotelben várakozik, míg elbírálják az ügyét, onnan üzent a szurkolóinak.
A húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos helyi idő szerint éjfél előtt szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, majd órákon át a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba. Előzőleg az Australian Open szervezői akut egészségi problémájára hivatkozva külön engedélyt adtak neki az induláshoz annak ellenére, hogy vélhetően nincs beoltva koronavírus ellen.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága azonban megtagadta a belépést Djokovictól, majd eldőlt, hogy nem kap vízumot, mert nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot ahhoz, hogy teljesítse a belépéshez szükséges előírásokat.

Ügyvédjei rögtön fellebbeztek a határozat ellen, ausztrál sajtóértesülések szerint alighanem csak hétfőn kerül sor a meghallgatásra.

A kétségbeesett szülők egy sebtében összehívott belgrádi sajtótájékoztatón, mondták el véleményüket.

Az édesapa, Srdjan Djokovic nem fukarkodott a hasonlattal, szerinte fiának ugyanazt kell átélnie, mint egykoron Jézusnak.

„Jézust keresztre feszítették, mindent elkövettek vele, de ő kitartott, még mindig közöttünk él. Novakot ugyanúgy próbálják meg keresztre feszíteni, térdre kényszeríteni, bármit megtenni vele. Szégyelljék magukat, hogy ezt megtehetik a világ legjobbjával!”

Fotó: -a-
Lap tetejére