RSS Feed

FC Bayern – M'gladbach 1:2

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 08. 12:24:18 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

FC Bayern – M'gladbach  1:2

A 18. játéknappal folytatódott e hétvégén az első osztályú germán labdarúgó bajnokság. Újdonság volt, hogy szinte egy egész csapatnyi focista fertőződött meg a kurta karácsonyi szündidőben. Így a bajor klub friss trénere, Julian Nagelsmann – aki korábban az RB Leipzig didalmenetét irányította – nem nagyon válogathatott a matadorai között.

Robert Lewandowski szerencsére makkegészséges, így az FC Bayern lengyel gólgyárosa már a 18. percben hálót rezegtetett. 2022-ben Münchenben első ellenfelük a Mönchengladbach volt. Nem szégyen, hogy 1:2-re kikaptak. Mint emlékezetes máig kilenc focista jelentett beteget Dél-Németországban! Ha az Antarktisz egyik polár kutatóállomását elérhette januárban a korona-járvány, akkor azon sem csodálkozom, hogy a bajor labdarúgó klub játékosai között is tarolt a kór. Oltás ide, karantén oda, az új szezon nyitányakor számos - bajnokságot nyert - sportolót döntött le a lábáról a gonosz vírus. 

Szóval furcsa meccsel rajtolt a Bundesliga aktuális idénye. Münchenben a mönchengladbachi srácok vendégeskedtek, két gólt beakasztva! Szinte családias hangulatban, mintha nem lennénk még túl a szeretet ünnepén. A délnémet lelátókon nem lesznek egy ideig üvöltöző drukkerek, a bajor házigazdák pedig Manuel Neuer nélkül futottak ki a gyepre. A colos kapitány odahaza lazsált, mert pozitívan tesztelték, de a árvány tünetei enyhék. Nem titok, hogy a milliomos főportás a Maldív-szigeteken vakációzva fertőzödött meg. 

A kritikák kereszttüzébe került új, fiatal vezetőedző január elején leszögezte: „Nem nevelő vagyok, hanem  Fußballtrainer. Valamennyi játékosunk nagykorú, s eldöntheti, hogy hol tölti a szabadságát. Ezzel persze felelősség is jár” - hangsúlyozta Nagelsmann, aki a Borussia Mönchengladbach ellen nem számíthatott az FC Bayern másik „koronázatlan?” királyára, Kingsley Comanra sem, aki ugyancsak karanténbe kényszerült. Pénteken 20:30-kor lemaradt a 18. játéknap nyitányáról  Corentin Tolisso és Omar Richards is és még páran!

Fotó: -a-
Lap tetejére