RSS Feed

A Sandero 2022-ben is sztár marad

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 08. 9:26:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Sandero 2022-ben is sztár marad

Talán Önök is emlékeznek rá, hogy hajdan a 2008-as genfi Nemzetközi Autószalon egyik meglepetése volt a Dacia Sandero típus. A Renault kelet-európai rokona, főleg árával hódította meg a kispénzű vevőket. Napjainkban, az elsőkerék meghajtású modell harmadik generációját külleme és minősége is vonzóvá teszi!

Az 1,0 lieteres, 67 és 101 lóerő közötti erőforrásokkal kínált Sandero a 15 ezer euró alatti kategória sztárja lett Bukaresttől Brüsszelig. Noha megszoktuk, hogy az EU-ban a Volkswagen a legnépszerűbb márka, s azon belül is a Golf a kedvenc, 2021 nyarán, őszén már lekörözte a román típus a VW nyolcadik nemzedékét. Hiszen augusztusban például majd' 15 ezer darab új Dacia Sandero kelt el Európában, míg a drágább, fürgébb, tágasabb Golfból még 14 ezer sem.

Az NSZK-ban a „roncsprémium” 2009-es bevezetésekor egy év alatt 51 ezer család csapott le a kis Daciára. Napjainkban Angela Merkel birodalmában, már 270 ezernél is több Sandero gurul. Persze kár lenne temetni az immáron elektromos verzióban is kapható Volkswagen Golfot, hiszen az öreg kontinensen 2021-ben is ezüst érmes lett. Az „Év autója” címmel kitüntetett Toyota Yaris szintén dobogós. A szakemberek szerint a koronavírus-járvány kapcsán megváltozott utazási/költekezési szokásoknak is hatása van a járműkereskedések hullámzó forgalmára. Mivel az EU-ban a jelenleg negyedik legnépszerűbb modell (Dacia Duster) is a 25 ezer euró alatti kategória sztárja, látható, hogy az SUV divat terjedésének anyagi határai is vannak.


Fotó: -a-
Lap tetejére