RSS Feed

Szorult helyzetben az FC Bayern

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2022. 01. 07. 12:22:56 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szorult helyzetben az FC Bayern

Szinte egy egész csapatnyi focista fertőződött meg a rövid karácsonyi szündidőben. Így a bajor klub új trénere, Julian Nagelsmann – aki korábban az RB Leipzig didalmenetét irányította – nem nagyon válogathat a játékosok között. 2022-ben első ellenfelük a Mönchengladbach lesz.

Péntekig kilenc focista mondott egészségügyileg csütörtököt Dél-Németországban! Ha az Antarktisz egyik polár kutatóállomását elérhette januárban a korona-járvány, akkor azon sem csodálkozom, hogy az FC Bayern labdarúgó klub játékosai között is tarol a kór. Oltás ide, karantén oda, az új szezon küszöbén több - bajnokságot nyert - sportolót ledöntött a lábáról a vírus. Eddig kilenc matadorát lesz kénytelen nélkülözni a hétvégén Julian  Nagelsmann. Szóval furcsa meccsel rajtol az első osztályú német labdarúgás aktuális idénye. Münchenben a mönchengladbachi srácok vendégeskednek. Szinte családias hangulatban, mintha nem lennénk még túl a szeretet ünnepén. A délnémet lelátókon nem lesznek üvöltöző drukkerek, a bajor házigazdák pedig Manuel Neuer nélkül futnak ki a gyepre. A colos kapitány odahaza lazsál: már jelezte, hogy pozitívan tesztelték, de a járvány tünetei enyhék. Nem titok, hogy a milliomos főportás a Maldív-szigeteken vakációzva fertőzödött meg.

A kritikák kereszttüzébe került új, fiatal vezetőedző leszögezte: „Nem nevelő vagyok, hanem  Fußballtrainer. Valamennyi játékosunk nagykorú, s eldöntheti, hogy hol tölti a szabadságát. Ezzel persze felelősség is jár” - hangsúlyozta Nagelsmann, aki a  Borussia Mönchengladbach ellen nem számíthat - mások mellett - az FC Bayern másik „koronázatlan?” királyára, Kingsley Comanra sem, aki ugyancsak karanténbe kényszerült 2022 elején. Pénteken 20:30-kor lemarad a 18. játéknap nyitányáról  Corentin Tolisso és Omar Richards is. Klubjuk tájékoztatása szerint akárcsak a szuper kapus, Neuer valamennyi gyengélkedő brigádtag viszonylag jól van, s a képernyő előtt szurkolnak majd kollégáiknak. Erre kényszerül az FC Bayern másodedzője, Dino Toppmöller is, akit ugyancsak kényszerpihenőre küldtek orvosai a legutóbbi tesztje után.

Fotó: -a-
Lap tetejére