RSS Feed

Ki lő és kire?

Regös István - 2022. 01. 07. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ki lő és kire?

Durrognak a petárdák, tűzijáték ostromolja az eget, verik az üstdobot, lassanként egymást találjuk el és ennek kapcsán kérdezem: Kik lövöldöznek és kikre? Pedig akkora zaj van, amit csak Márki-Zay Péter képes produkálni. Az ellenfelek úgy gyűjtik egymás ellen a felhasználható rosszat, mint gombát az éhes emberek. Csakhogy a gomba veszélyes növény is lehet, elég nagy ugyanis a mérges gombák száma.

Aki pedig fegyverként használja, azt is érheti meglepetés, mert végül is itt élünk Pannóniában és sokan, nagyon sokan nem értjük, hogy mi történik itt? Első kérdésünk, hogy ki ez az ember, aki lényegében a semmiből bukkant fel? Jó, nem ritka eset ez a történelemben, de akkoriban az ilyen csodagyerekek, mint Márki-Zay Péter mindig nagyobb erőt tudhattak a hátuk mögött. Ez az ember rendre mond valamit, valami nagyot, valami durranósat, puffanósat és aztán visszavonja és bocsánatot kér. 

A hetedik pecsét

Ehhez szemlátomást ért. Ugyanakkor mindenki csodálkozott, amikor az úgynevezett előszavazáskor az ellenzék összefogva tolta őt előre és nem Dobrev Klára mellett tartott ki. Ettől még a politikában jártasak is meghökkentek és a politikai vezetők (pártvezetők) azzal magyarázták a történteket, hogy Márki-Zay Péter több választót tud megszólítani, mert egyik pártnak sem elkötelezett tagja. Aztán pártot akar alapítani vagy nem, vagy valamit akar alapítani és szinte teljesen egyedül kampányol. Persze van kivétel!


Mi van itt?!

Mindenki csak szanaszét lövöldözik, nincs központi akarat, amely összefogná a valódi erőket. Gyerekcsapatok játszanak olyat, hogy ki lesz a fogó és összevissza futkároznak. Az én véleményem és szavazatom persze csak egy, de tessék már elhinni nekem, nem vagyok okosabb, mint aki olvassa ezt a cikket, de van egy titkos érzésem azzal kapcsolatban, hogy így ez hat ellenzéki párt, tartósan, legfeljebb valamilyen csoda folytán lesz képes összetartani. A napokban Márki-Zay Péter több megszólalása sokakban keltett borzongást. Például amikor a Fideszre próbálta rátestálni az idősebb emberek Covid vírus miatti halálát. Miközben a Fidesz van kormányon és próbálja, ha látszatra is, megoldani, amit lehet. Oltási központokat alakítanak ki, szép csendben visszavonulnak a nemzetközileg még nem engedélyezett vakcinák beadásától, de még szidják őket a hosszú sorokban állnak oltásra várakozók. 

A hülyeség pártsemleges 

Jakab Péter egész egyszerűen „kvázi” lehülyézte a saját maga által is megválasztott miniszterelnök-jelöltjét. Tessék nekem megmondani, mi történik itt, valaki meg tudja magyarázni? Majd közölte, hogy nem úgy gondolta, ahogy gondolta, Márki-Zay is elmagyarázta, hogy ő sem úgy gondolta, ahogy gondolta. Akkor hogyan gondolták? Orbán Viktor fütyül az ellenzékre, iszik egy fröccsöt és a hétvégeken megnézi ezeket a szörnyű meccseket. Vagy nem. Az ellenzék pedig tucatnyi magas labdát nem üt le, miközben számára  fantasztikus előnyöket kínáló dolgok történnek. Csatornamászó vezéralak, gyerekpornó fotókat gyűjtő politikus, vak komondor, mondjam még? A közel százmillió forintnyi kenőpénzzel gyanúsított igazságügyi államtitkár, az igazságügyi minisztériumot összehozzák a leszbikussággal és az ellenzék csak toporog, még csak nem is kérdez. 


A média és a méz

A média olyan, főleg a választások előtt, mint a méheknek a méz. Majdnem ki merem mondani, de itt minden más, mint ahogy gondolom, akinek nincs médiája, az elveszett. Nem bizottságokat kell felállítani, hanem cselekedni kell végre!.Ahogyan a Ezt a kormányoldal is teszi. Nemsokára kiderül, ki csinálta jobban. Befejezésül csak annyit, hogy Horn Gyula egykori párt- és miniszterelnök minden reggel azt mondta: "Na, akkor mi lesz a napi menetrend?" Tudom, hogy így volt, mert ott voltam, láttam. Na, akkor a végén, tudja valaki, mi van itt? Ez se nem jobb-, se nem baloldali szöveg, hanem az igazság keresése. 


Fotó: Németh András Péter
Lap tetejére